Kar yağışı don riskini artırdı

Kar yağışı nedeniyle Malatya'nın özellikle yüksek kesimleri beyaza bürünürken, birçok bölgede kayısı ağaçlarının çiçek açması nedeniyle üreticileri 'don' endişesi sardı.

Kar yağışı nedeniyle Malatya'nın özellikle yüksek kesimleri beyaza bürünürken, birçok bölgede kayısı ağaçlarının çiçek açması nedeniyle üreticileri ‘don’ endişesi sardı.

Malatya'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini kent merkezinde de hissettirdi. Sabah işe gitmek için evden çıkan Malatyalılar kar yağışı ile karşılaştı.

Kentte etkili olan kar yağışı en çok üreticileri tedirgin ediyor. Kent merkezinde ve birçok bölgede kayısı ağaçlarının çiçek açması nedeniyle üreticileri şimdiden don endişesi sardı.

"Kar yağışı rahmettir, inşallah don olmaz ve çiftçilerimiz zarar görmez"
Kar yağışı ve ağaçların çiçek açmasını aynı anda görmenin çok güzel olduğunu belirten vatandaşlardan Meryem Sevinçhan,

"Bugün 22 Mart çok güzel bir hava var ve çok güzel duygular içerisindeyiz. Bir yandan kar yağışının olması bir yandan ağaçların çiçek açması... Her ikisini birlikte yaşıyoruz. Gerçekten çok güzel. İnşallah don olmaz, kayısı ağaçları zarar görmez. Çünkü fakir fukaranın ekmeği oradan geliyor. Sadece kayısı bahçeleri sahipleri değil, herkesin ekmeği oradan geliyor. Kayısısı olmayan da yazın orada çalışıp ekmeğini kazanıyor. Kar yağışı rahmettir, yağmasına seviniyoruz ama İnşallah çiftçilerimize zorluk yaşamaz ve zarar vermez." dileğinde bulundu.

Bakmadan Geçme