Malatya'nın yeni Müftüsü Ramazan Dolu oldu

Fransa'da Din Hizmetleri Ateşesi olarak görev yapan Ramazan Dolu, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Malatya İl Müftülüğüne atandı.

Fransa'da Din Hizmetleri Ateşesi olarak görev yapan Ramazan Dolu, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Malatya İl Müftülüğüne atandı.

24 Şubat tarihli atama kararnamesinde Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Çorum İl Müftüsü olarak atanmış ancak deprem bölgesi nedeniyle görevinden ayrılmamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleşen atama ilişkin kararlar Resmi Gazete ‘de yayımlandı.

Buna göre, Fransa'da Diyanet Hizmetleri Ateşesi olarak görev yapan Ramazan Dolu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Malatya İl Müftülüğüne atandı.

 

Ramazan Dolu kimdir?

1973 Yılında Malatya’da dünyaya geldi. İlkokuldan sonra Malatya İmam-Hatip Lisesini bitirdi. 1999 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. İlahiyat Fakültesinin ardından 2002 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezindeki ihtisasını tamamladı.2003-2008 yılları arasında sırasıyla Van-Bahçesaray ve Van-Muradiye İlçe Müftülükleri görevlerinde bulundu. 2008-2012 yılları arasında Fransa Paris Başkonsolosluğu emrinde din görevlisi olarak çalıştı.2022 yılında Strazburg Din Hizmetleri Ateşesi olarak görev almış olup, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Malatya İl Müftü olarak atandı. Eylül 2012 tarihinde Sinop İl Müftü Yardımcılığı görevine başlayan Ramazan Dolu, iyi derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme