'Kadına yönelik şiddeti önlemek bizim elimizde'

AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, 'Kadına yönelik şiddeti önlemek bizim elimizde' dedi.

Parti binasında kadın kolları üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, insanlığın büyük bir kesimin çok yönlü şiddete maruz kaldığı bir çağın kadınları olduklarını ifade etti. Oğuzhan, "Yaşamımızın her alanı adalet mücadelesi ile geçmektedir. Hayallerimizle yapabildiklerimizle arasında derin uçurumlar olmasına rağmen bizler yılgınlık nedir bilmiyoruz. Çünkü kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız” dedi.

İnsan haklarının farkına varıldığı anda şiddet gibi kadın sorunlarının çözülebileceğini vurgulayan Oğuzhan, "Bizi biz yapan değerlerin korunması ve güvence altına alınması ile insan hakları konusunda bir şeyler yapmış oluruz. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olmamıza rağmen eşit olduğumuz tek konunun insan haklarının olduğuna farkına vardığımızda başta şiddet olmak üzere bir çok problemi çözebiliriz. Kadına yönelik şiddet dünyada ve ülkemizde ekonomik durum, eğitim, yaş ve yaşadığı çevreye bakmaksızın tüm kadınların ve toplumun etkilendiği bir durumdur. Şiddet bir insan hakkı ihlali olması ile birlikte bireyi aileyi toplumu derinden etkilenen hastalıklı ruh halidir. Kadının maddi ve manevi her yönden zarar görmesine ve hayatının insani koşullarda devam ettirememesine neden olur. Bütün kurallara rağmen haksızlık, adam öldürme, şiddet ve terör geçmişten günümüze farklı düzeylerde devam etmektedir. Uygarlık geliştikçe şiddetin azalacağı yolundaki görüşlerin aksine şiddet farklı yollarda ve yoğunlukta bütün dünyada yaşanmaktadır” şeklinde konuştu.

Oğuzhan kadına şiddeti önlemenin ise toplumların elinde olduğunu savunarak, bunun için de kadının yaşadığı toplumun her kesimine çeşitli sorumluluklar düştüğünü de söyledi. “Başta aile olmak üzere devlet kademeleri ve medyanın önemli görevleri bulunmaktadır. Bize düşen göreve de bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasıdır. Kadına yönelik şiddeti önlemek bizim elimizde. Kadın ve erkek arasında yaşanan şiddetin hiçbir şekilde hoş görülmediği bir toplum oluşturmak bizim elimizde” diye konuştu.

Yorumlar 14

Bakmadan Geçme