1.OSB'de sular durulmuyor!

Aynı mahkeme önce yürütmeyi durdurma kararı aldı sonra bu kararı bozdu.

Aynı mahkeme önce yürütmeyi durdurma kararı aldı sonra bu kararı bozdu.

Malatya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin önce 1.OSB Müteşebbis Heyeti’ne 1. OSB İş Adamları Derneği’nin usulsüz üye gönderdiği ile alakalı “yürütmeyi durdurma” kararı bugün yapılan ilk duruşmada bozuldu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın katılmadığı 1. OSB Yönetim Kurulu seçimlerinden 4 gün önce 6.Asliye Hukuk Mahkemesi tedbir kararı almıştı. Bu tedbir kararı ile birlikte yapılan seçimlerin tekrar yapılması ve müteşebbis heyetinin tekrar usulüne uygun oluşturulmasını Ticaret Bakanlığı tavsiye etmişti.

Bugün 6.Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada “Mahkememizin 12.08.2021 tarihli tensip tutanağının 13. maddesi kapsamında verilmiş olan tedbir kararının kaldırılmasına” kararı çıktı.

Bu alınan son kararla1.OSB Yönetim Kurulu seçimlerinin tekrar yapılıp yapılmayacağı ve 1.OSB İş Adamları Derneği’nin 1.OSB Müteşebbis Heyeti’ne tekrar üye belirlenip belirlenemeyeceği muamma konusu oldu.

Tedbir kararının bozulması ile ilgili basına yazılı açıklama gönderen 1.OSB İş Adamları Derneği Başkanı Akif Baştürk, “Derneğimiz tarafından yapılan hukuk mücadelesi, bugün netice verdi. 06.09.2021 tarihinde yani bugün yapılan ilk duruşmada, 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yürütmeyi durdurma kararını iptal etmiş ve böylelikle önceki alınan bizce hukuka uygun olmayan karardan dönmüştür. Bu suret ile yürütmeyi durdurma kararı kaldırılmıştır.” diye ifade etti.

Kayısı Haber


 

Yorumlar 1
Harun 06 Eylül 2021 17:09

Kasım 2018'den sonra Malatya'nın patronu Ankara'nın kararıyla değişti. Yeni patron resmi olarak kendisinde olan ve olmayan yetkileri sonuna kadar kullanmakta kararlı. Adam hem başkan hem vekil hem vali hem hakim hem savcı hem patron. Parti, vekiller, bürokratlar herkes yeni patronu kabullendi. Sadıkoğlu da kabul etmek zorunda.

Bakmadan Geçme