10 tır, un yardımı için Halep'e gidiyor

Memur-Sen Malatya İl Temsilciliği, Yeşilyurt Belediyesi ve İHH Malatya Şubesi öncülüğünde, Malatya'daki Sivil Toplum Kuruluşların desteğiyle 10 TIR un yardımı, Halep için yola çıktı.

Malatya Büyükşehir Belediye binası arkasındaki park alanında düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Memur-Sen İl Başkanı Kerem Yıldırım, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin kampanyaya destek veren kurum kuruluş ve STK temsilcileri katıldı.

STK’lar adına açıklamayı Memur-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Kerem Yıldırım yaptı. Yıldırım, “Terörü konvansiyonel silaha dönüştüren devletlerin, bütün dünyadan yalıtarak katliam yaptığı Halep’te can pazarı yaşanıyor. Maalesef insanlık bu katliamı kanıksamış durumda. Dünyanın birçok ülkesinde yaşayanlar bu katliamları kendi surları arkasından bir film izliyormuş gibi seyrediyor. Halep, insanlığın öldüğü bir yerdir artık. Kim hangi bahanenin arkasına gizlenirse gizlensin hakikat budur. Bu yüzden Halep, aynı zamanda insanlığın imtihanıdır. En çok da ümmetin sessizliği canımızı acıtıyor. Surların arkasına sığınmış batıkların kahir ekseriyetinin duyarsızlığına Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da, Irak'ta şahit olmuştuk. Fakat ümmet kendinden uzak zannettiği olayın bizatihi ortasında olduğunu nasıl anlamaz? İçindeki yangını nasıl hissetmez? Nasıl susma korosuna katılır? Ölen biziz. Ezilen biziz. Toza dönüştürülerek köle edilmek, yok edilmek istenen biziz. İslam ümmeti. Adım adım izlenen ve kendisini yok etmeyi hedefleyen stratejiyi neden görmez? Neden? Yoksa bu köhne sistemin, bu çarpık düzenin kendisine dokunmayacağını mı zannediyor? Her gün ölen yüzlerce insanın istatistiki bir veri olmanın ötesine geçemediği bu bocuk dünya düzeninde, herkes bilmeli ki bir gün, insanlığın sığınacak yeri kalmayacak. Bu nedenle 'Suriyeli kardeşin ekmek bekliyor. Bir çuval unda sen gönder’ katılım sağlayanlardan Allah razı olsun. Katılımların devamını bekleriz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ise yaptığı konuşmada Malatya halkının kadirşinaslığı ve bu tür yardımlara karşı he zaman elinden gelen desteği verdiğini belirterek, daha önce yapılan yardımları hatırlattı. Yapılan yardımlardan programa katkı sunanlara teşekkür etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ise İslam coğrafyasının her yanında devam eden kan ve gözyaşının milletimizin içini acıttığını söyleyerek, böyle bir yardım faaliyetine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren bir konuşma yaptı.

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, dünyanın her yanında Müslümanlara zulüm yapıldığını ifade ederek, Suriye’de meydana gelen zulümden dolayı, çocuklar cennete doymak için ölmeyi istediklerini kaydetti. Derin, aile reislerinin kadın ve kız çocuklarının düşman eline geçmemesi için onların öldürülmesi için din alimlerinden fetva istediklerini hatırlatarak, yapılan zulümlerin dayanılmaz boyutlarda olduğuna dikkat çekti. Derin bu nedenle bu tür yardımların aralıksız devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar 36

Bakmadan Geçme