160 gönüllüye itfaiyecilik eğitimi verildi

Kalkınma Bakanlığı SODES Projeleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 160 gönüllüye itfaiyecilik eğitimi verildi.

SODES Projeleri kapsamındaki "Boğulmama Bilinci ve Su Dünyası” programı kasamında Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya genelinde temel itfaiyecilik eğitimi düzenlendi. Malatya genelindeki 10 beldede toplam 18 saatlik eğitimde başarılı olan 160 gönüllüye sertifikaları Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen törenle verildi. Eğitim programı ile kırsal mahallelerde olası bir yangına anında müdahale edilmesi sağlanmış olacak. Temel İtfaiyecilik Eğitimi verilen vatandaşların yangına müdahalesi sırasında herhangi bir yaralanmanın olmaması için itfaiyeciler tarafından kullanılan koruyucu malzemeler alınarak vatandaşlara dağıtıldı.

Ayrıca İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Strateji Geliştirme ve Hibe Projeleri Şube Müdürlüğü tarafından boğulma vakalarının önüne geçebilmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında çeşitli okullardaki bin 600 öğrenci de bilgilendirildi. İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren su altı arama kurtarma ekibi tarafından da kurumsal kapasiteyi artırmak ve Gönüllü İtfaiyecilik kapsamında bazı ilçelerde vatandaşlara Temel İtfaiyecilik Eğitimi de verildi.

Yorumlar 7

Bakmadan Geçme