18 yılda Malatya'ya ne kadar yatırım yapıldı?

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'ya eğitimden sağlığa, spordan altyapıya kadar pek çok alanda...

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’ya eğitimden sağlığa, spordan altyapıya kadar pek çok alanda son 18 yılda toplamda 23,5 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalık, “18 yılda yapılan icraatları anlatmaya vakit yetmiyor. Milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Milletvekili Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve partililerle birlikte Malatya’nın Arapgir ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Arapgir AK Parti İlçe Teşkilatında partililerle bir araya gelen Çalık, Türkiye’de yaşanan çok ciddi hadiselerin olduğunu ve bunların hepsine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde karşı durduklarını ifade etti. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik “sözde Cumhurbaşkanı” ifadesine sert bir tepki gösteren Çalık, “CHP’nin ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP’nin başına kurtuluş mücadelesini vererek geldi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna vesile olarak geldi. O dönem bütün cephelerde savaşarak, mücadele ederek CHP’nin başına geldi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu oldu. Bugünkü CHP genel başkanının CHP’nin başına nasıl genel başkan olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Atatürk’ün kurduğu CHP’yle bugünkü CHP arasında dağlar kadar fark var. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başına ‘sözde’ demesi, onun haddi değildir. Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığı makamına milletimiz getirmiştir. Eğer sen bu milleti saymıyorsan, milletin verdiği yüzde 52 oyu görmezden geliyorsan, milletimiz bugüne kadar 10 seçimde sana nasıl cevap verdiyse bundan sonrada vermeye devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Allah nasip ederse 2023’te de bir kez daha seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır” diye konuştu. 

“Malatya’mızın tamamına eserlerimizle mührümüzü vuruyoruz”

Milletvekili Çalık, Malatya’ya eğitimden sağlığa, spordan altyapıya kadar pek çok alanda son 18 yılda toplamda 23,5 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalık, “18 yılda yapılan icraatları anlatmaya vakit yetmiyor. Milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Çalık, Arapgir ilçesine her alanda önemli hizmetler getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceklerini belirterek, “Anaokullarımızı, ilkokullarımızı, ortaokullarımızı, lisemizi ve meslek yüksekokulumuzu Arapgir’imize kazandırdık. Bu noktada da Arapgirli işadamlarımıza da hassaten teşekkür ediyorum. Arapgir’in eğitim yatırımlarını tamamlarken, sağlık yatırımlarını da hala devam ettiriyoruz. 25 yataklı hastanemizi bitirdik, yanına ek bir hastane binası yapıyoruz. 11 milyon TL proje tutarı olan ek binamızın kaba inşaatı bitmek üzere 2021 yılında tamamlanmış olacak. Bunun yanında yeni bir Toplum Sağlığı Merkezini ilçemize kazandırıyoruz. Arapgir’imizde gençlerimize yönelik yatırımlarımızda devam ediyor. Gençlerimizin talebiyle kapalı yarı olimpik yüzme havuzunu yaptık. Bunun yanında sentetik çim yüzeyli futbol sahasını kazandırdık. Meslek yüksekokuluna spor salonunu kazandırdık ve öğrenci yurtlarını yaptık. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve bakanlıklarımız aracılığıyla atalarımıza ve tarihimize sahip çıkıyoruz. Yeni cami onarımlarımız, restorasyonlarımız devam ediyor. Yeni Cami onarımı için 8 milyon 540 bin liralık bütçe ayrıldı. Projede yeniden revize edilerek, yeni cami restorasyonları tamamlanmış olacak. Arapgir ilçesindeki il bağlantı yolları için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na dosyamızı verdik bizde yakından takip edeceğiz. Önce projesi hazırlanacak, sonrasında da proje yapımla ilgili süreci de takip edeceğiz. 4 adet köprünün restorasyonları da yapılacak. Karayollarımızla toplam proje uzunluğu 29 kilometre olan Arapgir-Divriği yolu bu bölgemize kazandırdık. Yine toplam proje uzunluğu 11 kilometre olan Yazıhan-Arapgir 16.bölhe hudut yolunun 3,4 kilometresi bitümlü sıcak asfalt, 7,2 kilometresi ise statik kaplama ile bölünmüş yolumuz tamamlanmış vaziyette. Arapgir şehir görünüşüne kavuşuyor. 18,6 kilometrelik Arapgir-Kemaliye yolu, Kozluk Köprüsü, çalışması tamamlandı. Yine 45 kilometrelik Keban-Arapgir-Divriği ayrımı Arapgir-Kemaliye il yolu Malatya il sınırına kadar 25 kilometresi tamamlanmış vaziyette. Halkbank’ın şube açması için gerekli girişimlerde bulunmuştuk. İlçe merkezinde uygun yer bulunması halinde şube açılmış olacak. Deregezen(Söğüt Çayı) Yeraltı Barajı, Cevizlidere Göleti ve Sulaması ile Kozluk Regülatörü ve Sulaması için DSİ ile görüşmelerimizi yaptık. ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ diyerek Malatya’mızın tamamına eserlerimizle mührümüzü vuruyoruz. Çünkü biz gökkubbede baki kalan hoş sadaların en güzellerinin işte bu hizmetler, işte bu eserler olduğunu gayet iyi biliyoruz” diye konuştu.

“Arapgir’e önemli hizmetler yaptık”

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise Arapgir’e önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek, bundan sonrada hizmetlerin devam edeceğini belirtti. Yenilenen AK kadrolarla birlikte durmadan hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Koca, “El birliğiyle Arapgir’imiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Milletvekili Çalık ile İl Başkanı Koca, daha sonra Türkiye Beyazay Derneği Arapgir Şube Başkanlığını, Arapgir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını, Arapgir Muhtarlar Derneği Başkanlığını, Arapgir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifini ve Arapgir MHP ilçe teşkilatını ziyaret etti. Esnaf ziyaretinde de bulunan Milletvekili Çalık ve İl Başkanı Koca, vatandaşlarla da uzun süre sohbet ettiler ve yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Bülten

Bakmadan Geçme