2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü için tören düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, vefatının 43. yılında memleketi Malatya'da düzenlenen törenle anıldı.

İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki İnönü Anıtı önünde düzenlenen törende Valilik, Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Baro Başkanlığı ve CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından anıta çelenk sunuldu.

Törene Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri ve mülki erkan katıldı. Anıta çelenk sunumunun ardından Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu'nda etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan 2. Ordu Komutanlığı İstihkam Yarbay Korhan Tutuş, İsmet İnönü’nün Türk tarihinin akışına damgasını vuran önderlerden biri olduğunu ifade ederek, “İşte bu önderler, hiçbir zaman yılmayan ve yenilmeyen ruh yapıları, olağanüstü zeka, cesaret ve yetenekleriyle Türk milletine öncülük ederek, onu daima bağımsız yaşama uğruna eriştirmişlerdir. İşte bu hazineden gelerek, Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Kurtuluş Savaşımızı gerçekleştiren, yeni devletin hamurunu, akılları ve kılıçlarıyla yoğuran lider kadronun en önemlisi 89 yıllık ömrünün 67 senesini asker, diplomat ve devlet adamı olarak yüce Türk milletine ve devletine üstün hizmetlerle geçiren Mustafa İsmet İnönü’dür” diye konuştu.

Tutuş’un konuşmasının ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Yeşilyurt ‘Atatürk, Çocuk ve İsmet Paşa’ adlı şiiri okurken, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ertan Zorteymur da ‘2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ konulu bir konuşma yaptı.

Zorteymur, İsmet İnönü’nün Türkiye’nin geleceğine damgasını vuracak bir kadroyla aynı dönemde Harbiye’de okuduğunu kaydederek, “Kendilerini sadece asker değil, imparatorluğu kurtaracak misyonerler olarak gören bir subay kuşağıydı onlar. Kalpleri vatan sevgisiyle çarparak, mezun olduktan sonra tayin oldukları yerlere vatanı kurtarmak için savaşmaya gidiyorlardı” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme