300 Suriyeli çocuk eğitim alıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay ile bazı şube müdürleri katıldı.

Bütün okulların merkezimizden faydalanması bizleri mutlu ediyor

Eğitim Merkezindeki çalışmalar hakkında bilgiler veren Çakır, “Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezimiz özellikle 4-6 yaş gurubu öğrencilere hizmet vermektedir. Çocuklarımızın bedensel, fiziksel ve psikolojik gelişimlerine büyük katkı sağlayan merkezimizde ayrıca çocuklarımız hareket kabiliyetlerini de geliştirmekteler.

Eğitim Merkezimizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar ile engelli çocuklarımıza yönelik hizmet veren Özel Eğitim merkezlerimizde randevu alarak faydalanmaktalar. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Özel Eğitim Merkezlerinde eğitim gören yaklaşık 8 bin öğrencinin eğitim merkezimizden istifade etmesi bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Suriyeli çocuklar gönüllerince eğleniyor

Malatya Beydağı Geçici Eğitim Merkezinde kalan çocukların 5 Aralık Pazartesi gününden itibaren Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezinden istifade ettiğini belirten Çakır, “Suriye’deki savaştan en fazla etkilenen çocuklarımızın eğlenmeleri ve psikolojik olarak rahatlamalarını sağlamak amacıyla hafta başından beri merkezimizde eğitim alıyorlar. Beydağı Geçici Eğitim Merkezinde kalan yaklaşık 300 çocuğumuz öğleden önce ve öğleden sonra iki grup halinde gelerek eğitim merkezimizden faydalanıyorlar. Bir haftadır devam eden eğitimlerini bugün tamamlıyorlar” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezinde 5 gün süreyle eğitim gören Suriyeli çocuklarla yakından ilgilenerek, çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme