792 adet su deposu temizlendi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ile birlikte bakım onarım çalışması yapılan su depolarını inceledi.

İlk olarak Venk su deposunu gezen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya il sınırları içinde bin 194 su deposunun olduğunu belirtti.

Çakır, depoların onarımı ve teknolojik cihazların kullanılmasıyla birlikte enerji tasarrufu sağlandığını kaydederek, “İçme suyu depolarının mevcut pompaları ile mekanik ekipmanların ve depoların genel bakım ve onarımının yanı sıra dış cephe ve çevre düzenlemesi yapılarak, vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve temiz içme suyu imkanı sağlandı. Malatya genelinde bin 194 adet içme suyu depomuz var. Bunların tamamında MASKİ sorumlu. 2015 ve 2016 yılı içinde 792 adet içme suyu deposu temizlendi. 36 adet deponun ise bakım onarımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra 12 adet terfi binasının bakımı yapıldı. Çalışmalar yapılırken, depo sahası düzenlendi. Depoya giden yolların bakımı yapıldı. Depo önü kilit taşları ile döşendi. Hava bacalarının temizliği yapıldı. Eski malzemelerin tamamı depo sahasından uzaklaştırıldı. Depo içleri dezenfekte edilerek sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu. Vatandaşlarımızın sağlıklı, uzun ömürlü ve kesintisiz su hizmeti alabilmeleri için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme