Abdullah Polat: 2017 yılı için kaygılıyız

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, 'Malatya'ya 2 yıldır sonbaharda yağış almıyor. 2017 yılı için kaygılıyız' dedi.

Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, Malatya da sonbaharda yeteri kadar yağışın düşmediğini ve bundan dolayı Malatyalı çiftçilerin ekin ekemediklerini kaydetti.

Polat, “Malatya beklenen yağış gerçekleşmedi. Yeteri kadar yağışın olmaması çiftçileri kara kara düşündürüyor. Çiftçiler yeteri kadar yağışın olması için dua ediyor. Her ne kadar su sıkıntısı olsa da 2016 yılını sıkıntısız bir şekilde atladık. 2016 yılını sıkıntısız atladık diye,2017’yi böyle atlatacak diye bir durum yok. 2017 için çok kaygılıyız. Şu an barajlarımızda su yok denenecek kadar az her yıl bu bölgede sonbahar yağışı alırken son iki yıldır Malatya’ya hiç yağış düşmüyor. Yağış düşmediği için çiftçilerimizin büyük bir bölümü ekin bile ekmediler” ifadelerini kullandı.

Çat barajının beslendiği herhangi bir kaynağın olmadığını ifade eden Polat, “Çat Barajının yakınında geçen Şerefhan Deresi var. Bunun ile ilgili 8 yıldır bu derede akan suyun barajımıza aksın diyorduk, sağ olsun bunla ilgili bakanlık ihalesini yaptı, müteahhit 270 günde teslim edecekti, şu anda 3’üncü 270”nci devirmiş durumdayız. Halen bitirilemedi. Devletin ihalesini alan müteahhitler işleri böyle geciktirmesi bizi kaygılandırıyor. Şu ana kadar barajlarla ilgili müteahhitlerin verdiği hiçbir söz yerine getirilmedi. Bu konu ile ilgili sulama birlikleri olarak dertliyiz. Bu konuda özelikle siyasetçileri daha duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme