Adana'ya özgü Millet Kütüphanesi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin eylül ayında ihaleye çıktığı ve mimarisinin Malatya'ya özgün ve yakışır bir tarzda projelendirildiğine vurgu yapılarak basına bülten geçildiği Millet Kütüphanesi Projesinin Malatya'ya özgü olmadığı ve Adana Yumurtalık Kaymakamlığının projesi olduğu ortaya çıktı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayında ihaleye çıktığı ve mimarisinin Malatya’ya özgün ve yakışır bir tarzda projelendirildiğine vurgu yapılarak basına bülten geçildiği Millet Kütüphanesi Projesinin Malatya’ya özgü olmadığı ve Adana Yumurtalık Kaymakamlığının projesi olduğu ortaya çıktı.

Mahir Temur- Özel Haber

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşil Kuşak Projesi kapsamında 13 bin 580 metrekare kapalı alana sahip olacak Millet Kütüphanesi müjdesini Başkan Gürkan 8 Eylül 2020 Dünya Okuma Günü’nde vermişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edilen haber metni ile birlikte fotoğraf dikkat çekmişti.

Eski Atatürk Kız Lisesi’nin yerine yapılacak olan Millet Kütüphanesi ile ilgili Başkan Gürkan, “Millet Kütüphanesinin mimarisi, Malatya’ya özgün ve yakışır bir tarzda projelendirildi. Büyük önem verdiğimiz Yeşil Kuşak kapsamında Millet Bahçesinin de bir parçası olacak Millet Kütüphanesi içerisinde; Çok Amaçlı Salon, Çocuk Kütüphanesi, Okul Öncesi Kütüphanesi, Gençlik Merkezi, Kafe, Kitaplık, Serbest Çalışma Alanları, Kent Arşivi, Multimedya Alanı, Maker Odaları, Görsel ve İşitsel Materyaller Alanı, 220 Kişilik Konferans Salonu olacaktır” demişti.

 

HANİ MALATYA’YA ÖZGÜ İDİ!

“Malatya’ya özgün ve yakışır bir tarzda projelendi” diyen Başkan Gürkan’ın inşasına başlayacağı Millet Kütüphanesi aslında aynı firmanın iki şehre pazarladığı proje olduğu öne sürülüyor.

Yeni Şire Pazarı ve Yeni Buğday Pazarı’nın da projelerini çizen Ankara’da faaliyet gösteren Kayhan Mühendislik’in Adana Yumurtalık Kaymakamlığı’nın projesi ile birebir aynı olan Millet Kütüphanesi Projesi’ni kabul eden Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin tutumu kafalarda soru işareti uyandırdı.

 

KOPYALA-YAPIŞTIR MİLLET KÜTÜPHANESİ

Geçtiğimiz günlerde iki yerel televizyon kanalının ortak yayınına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Mimarlar Odası’nın gündeme taşıdığı Yeni Şire Pazarı Projesinin bedelsiz olarak hazırlandığını ancak bu projeyi kabul etmeyip Ankara’da faaliyet gösteren Kayhan Mühendislik’e verildiği iddiaları sorusuna Malatya’daki tüm mimarların aslında “beceriksiz” olduğunu düşündürtecek açıklamalar yapması sonrasında ortaya çıkan “Kopyala-yapıştır Millet Kütüphanesi Projesi” için Ankara’da faaliyet gösteren firmaya iş verilmesi kafalardaki soru işaretlerini arttırdı.

2 TANE DEĞİLMİŞ

Kayısı Haber’de “Başkan Gürkan’ın vazgeçemediği firma” başlıklı haberimizden sonra kamuoyuna açıklama yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, “Belediyemizin şu anda devam eden yaklaşık 60 adet projesi vardır; ancak bunların sadece 2 tanesi ilgili firma tarafından yapılmaktadır. Bu yönüyle de Büyükşehir Belediyemizin tüm projelerinin ilgili firmaya verildiği yönündeki iddialar gerçek dışıdır” açıklamasında Millet Kütüphanesi Projesi’ni eklemeyi unutan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden yeni bir açıklama bekliyoruz.

Kayısı Haber olarak iki soru sormak istiyoruz:

1-Eylül ayında ihaleye çıktığınız Millet Kütüphanesi Projesi’ni alan firmanın çizdiği projenin daha önce Adana Yumurtalık Kaymakamlığı Projesi ile aynı olduğunu biliyor muydunuz?

 

2-Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden 60 projesinin kaçı Malatya’da faaliyet gösteren firmalara aittir?

ADANA YUMURTALIK KAYMAKAMLIK PROJESİ

MALATYA MİLLET KÜTÜPHANESİ

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 3
Elazığlı 01 Ocak 2021 09:07

Kurucu Mehmet Selim Kayişoğlu bana göre başarılı iş insanı demek marketting uzman tebrik ederim

Ömer 30 Aralık 2020 22:38

Geçen senelerde de nikah sarayı sanki yurt dışında bir yerlerin kopyası diye haber yapılmıştı ama herhalde unutuldu. Hatırlatmak lazım. Çok garip bir şey değil mesela Battalgazi belediyesi projesini ülkede uygulayan İl ve ilçeler var ne yani güzel olan şeyleri çoğaltmak gerekmez mi yani.

Ayşegül 30 Aralık 2020 20:08

Ne kadar da vizyon sahibi bir mimar öyle bir proje yapmışki hem Adana'ya hem Malatya'ya özgü.!Bunu Malatyalı mimarlar beceremezdi gercekten!Başkanı mimar seçimi için tebrik ediyorum. Mimarı da ayrıca tebrik ediyorum bir proje ile iki proje parası almış ☺️

Bakmadan Geçme