Ağbaba: 35 kilometre uzaktan okula gidiyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yeşilyurt İlçesine bağlı Tohma Mahallesinde öğrenci servisinin olmaması nedeniyle öğrencilerin eğitim haklarının sınırlandırıldığını belirtti.

Tohma Mahallesinde geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin okullarına taşınması için verilen servisler bu yıl verilmedi.

Servis olmayınca öğrencilerin bazıları kendi imkanlarıyla okullarına ulaşmaya çalışırken, çok sayıda öğrenci de havaların soğumasıyla birlikte okullarına gitmekte büyük güçlük çekmeye başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyla ilgili değerlendirme bulunarak, öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

35 kilometre uzaktan okula gidiyorlar

Ağbaba, “ Malatya Yeşilyurt İlçesi Tohma Mahallesinde öğrenciler okullarına gitmek için büyük sıkıntı çekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda servis verilen mahalleye bu yıl servis verilmemesi nedeniyle öğrencilerin okullarına ulaşmaları çile halini almıştır. Kimi öğrenciler iki, kimisi üç araç değiştirerek okullarına ulaşmaktadır. Malatya merkezine 35 kilometre uzaklıktaki mahalle sakinleri çocuklarını okula göndermekte zorlandıklarını, maddi yönden büyük sıkıntı çektiklerini belirterek öğrencilere servis verilmesi için defalarca başvuru yapmalarına rağmen olumlu sonuç alamadıklarını belirtmektedirler.Sabah çok erken saatte yola çıkan öğrencilerin pek çoğu havaların soğuması ile birlikte hastalanmakta, pek çok aile çocuklarını bu şartlarda okula gönderememektedir ”ifadelerini kullandı.

Sosyal devlet nerede?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir de soru önergesi verdi. Ağbaba, Bakan Avcı’ya “Yeşilyurt İlçesi Tohma Mahallesi’ne geçtiğimiz yıllarda verilen öğrenci servisi bu yıl neden verilmemiştir? Tohma Mahallesinde 90'a yakın öğrencinin kendi imkanları ile ortalama 35 kilometre uzaklıktaki okullarına ulaşmalarını beklemek ne kadar sağlıklıdır? Küçük öğrencilerin sabahın erken saatlerinde hava aydınlanmadan evden çıkıp, akşam hava karardıktan sonra kendi imkanlarıyla evlerine gitmelerini istemek,hangi eğitim şartları ile özetlenebilir? 2016 yılı sonunda Malatya’da bir mahallenin yaklaşık 90 öğrencisinin eğitim haklarının sınırlandırılması Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Üç çocuğu olan bir velinin aylık ortalama bin 350 lira vererek çocuklarının ulaşım masrafını karşılamasını istemek sosyal devlet anlayışının neresinde yer almaktadır?”sorularını yöneltti.

Bakmadan Geçme