Ağbaba'dan 10 Kasım mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Ağbaba mesajında “Emperyalizme karşı verilen mücadelede tüm Dünya’nın parmakla gösterdiği Kurtuluş Savaşımızın eşsiz başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının üzerinden 78 yıl geçti. Ölümünün 78. yıldönümünde onun savunduğu fikirleri, Türkiye’yi getirmek istediği noktayı, ilke ve inkılaplarını çok daha iyi anlıyoruz. Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti , tarih boyunca hiç bu kadar sistemli saldırılarla karşı karşıya bırakılmamıştır. Parlamenter sistem, laiklik, basın özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, kişi hak ve hürriyetleri yok edilmek istenmekte, tam bağımsız , çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün fikirlerine saldırılar her geçen gün artmaktadır.Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyete ve onun kazanımlarına karşı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadelesine devam edecektir”ifadelerine yer verdi.

Mesajında Atatürk’ün Bursa Nutku’nu hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Ulu Önder, ileri görüşlülüğünü, 6 Şubat 1933 tarihinde Bursa’da bir kez daha göstermiş, tıpkı bugünleri anlatır gibi gençlerimizin devrimlerin ve cumhuriyetin bekçisi olduğunu, yönetim biçimini ve devrimleri benimsediğini, bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duyduğunda yapması gerekenleri özetlemiştir. İçinde bulunduğumuz zor süreçte Atatürk’ün fikirlerini ışık kabul ederek, Cumhuriyetimize ve geleceğimize sahip çıkacağız. Bizlere, sonsuza kadar koruyup kollayacağımız Cumhuriyeti , devrimleri ve eserlerini emanet bırakan Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 78. yılında saygı,rahmet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme