Ağbaba'dan Çınar'a çok sert ifadeler

eşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın, 'gri pasaportla insan kaçakçılığı' iddialarını gündeme taşıyan CHP'lilere yönelik, 'Belediyeyi itibarsızlaştırdınız' sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yanıt verdi.

Ağbaba'dan Çınar'a çok sert ifadeler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın, 'gri pasaportla insan kaçakçılığı’ iddialarını gündeme taşıyan CHP’lilere yönelik, “Belediyeyi itibarsızlaştırdınız, sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yanıt verdi.

Ağbaba, “Yahu kardeşim sen 29 Belediyeye örnek olan bir şey yapmışsın. İnsan kaçakçılığında utanmadan model olmuşsun, Türkiye’deki belediyeler sana bakarak bu sahtekarlığı öğrenmiş. Yüzü kızarması gerekirken utanmadan bizi suçluyor.” dedi.

Belediye Meclis toplantısında gri pasaportla insan kaçakçılığı iddialarını gündeme taşıyan üyelerin, yurt dışına giden diğer 55 kişinin akıbetini sorması üzerine, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar CHP'lileri suçlayarak, “İçinde bulunduğunuz belediyeyi itibarsızlaştırdınız, bütün meclis üyelerimizin o şekilde düşündüğüne inanıyorum. Bizim haricimizde yaklaşık 29 il, 60 kurumda olmasına rağmen Yeşilyurt'un adının özellikle sizin genel başkan yardımcınız tarafından gündeme getirilmesi ayrı bir soru işareti” şeklinde açıklama yapmıştı.

Milletvekili Ağbaba, “Türkiye’nin en önemli olaylarından birisi insan kaçakçılığı ortaya çıkmış biraz utanması gerekirken, yüzü kızarması gerekirken utanmadan bizi suçluyor” dedi. Konuyla ilgili sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da ayağa kalktığını belirten Ağbaba, “ Her yerde bu konu konuşuluyor tek konuşmayan, cevap vermeyen bir kişi var. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Veli Ağbaba “Mehmet Çınar kendisini Yeşilyurt’a Malatya’ya Türkiye’ye rezil etti. Bir çete var olayın içerisinde. Bir ayağı Almanya’da, bir ayağı Bingöl’de bir ayağı da Yeşilyurt’ta.Yahu kardeşim sen 29 Belediyeye örnek olan bir şey yapmışsın,insan kaçakçılığında model olmuşsun. Türkiye’deki belediyeler sana bakarak bu işi öğrenmiş.İnsan kaçakçılığını kapatmak için 'Tayyip Erdoğan' diyorlar, hemşerisi olmaktan her zaman onur duyduğum İsmet İnönü’yü suçluyorlar.Yüzleri de kızarmıyor. CHP’yi, belediye meclis üyelerimizi suçluyor.”şeklinde konuştu.

Ağbaba, daha önce de dile getirdiği ikinci grup yurt dışına çıkış konusunu tekrar gündeme getirerek; “2020 yılının eylül ayında 45 kişi gitti. 43 kişi gelmedi. 2020 yılına yılının şubat  ayında 55 kişi gitti. Onların akıbeti nedir?Buna cevap vermesi gerekirken CHP’yi suçluyor. Bu siyasi sorumluluğu başkalarına atıyor. Allah akıl fikir versin. Artık Yeşilyurt’u yönetemeyecek bir başkanla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Bülten

Bakmadan Geçme