'Ahmet Çakır dönemini mumla arıyoruz'

Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı çalışan 2 bin 200 işçiye bir darbe de pasoların iptal edilmesi ile yaşandı. Ahmet Çakır dönemini mumla arıyoruz diye ifade eden

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çalışan 2 bin 200 işçiye bir darbe de pasoların iptal edilmesi ile yaşandı. Ahmet Çakır dönemini mumla arıyoruz diye ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye çalışanı, ‘Sigortamız eksik yatıyor, yemek paramız eksik yatıyor, yol paramız artık eksik yatacak. Başkanımız Selahattin Gürkan işi gücü bırakmış işçi ile uğraşıyor. Lütfen bu sıkıntılı aylarda Büyükşehir Belediyesi kendi işçisiyle uğraşmasın’ diye ifade etti.

Özel Haber - Mahir Temur

Yaklaşık 2 yıl önce 696 KHK ile kadroya geçen işçilerin sözleşmesi Temmuz ayında bitmesine rağmen 5 ay sonra Kasım ayında HAK-İŞ arasında yapılan toplu sözleşme sonucu geriye dönük 5 ayın haklarını dahi kısmi alan 2 bin 200 işçinin kısmi çalışma ödeneği ile çalışıyorken her yıl personel kartlarına yatırılan biniş ücretlerinin 1 Ocak itibariyle iptal edildiği öğrenildi.

Kısmi çalışma sistemi ile çalışan 2 bin 200 işçi her ay 15 gün sigortasız çalışıyorken ve 30 gün çalışmalarına rağmen 15 gün yemek parası yatıyorken pasoların iptal edilmesi tepki çekiyor.

1 Ocak tarihinden önce personel kartları ile belediye otobüslerine ayda 104 biniş karşılığında 50 TL gibi bir ücretle binen 2 bin 200 işçinin artık personel kartları yerine aylık 92 liranın yatırılacağı ve bu ücretin de 18 güne tekabül ettiği öğrenildi. Ayrıca işçilere yol parası olarak belirlenen 92 liranın halen yatırılmadığı bildirildi.

Konu ile ilgili Kayısı Haber’e açıklamalarda bulunan bir işçi, “Ne yapacağımızı şaşırdık. İlk darbeyi HAK-İŞ olayında yaşadık. Geriye dönük haklarımızı tam olarak daha alamadık. Sonra bu pandemi döneminde öğrendik ki sigortamız eksik yatıyor. 30 gün çalışıp 12 gün 13 gün sigorta yatırıyorlar. Üstüne yemek paramızı da 12 gün veya 13 gün üzerinden yatırıyorlar. Kısıtlama olduğu günlerde dahi görev kağıdı çıkartıp çalıştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi bizim pasoları da iptal etmesi karşısında ne yapacağımızı bilemedik. Pasolarımız 1 Ocak’ta iptal edildi ama 92 lira yatırılacağı söyleniyor. Ama bu 92 lira bir ayın gidiş-gelişine dahi yetmezken bu para dahi halen yatırılmadı” dedi.

Ahmet Çakır dönemini mumla arıyoruz diye ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye çalışanı, “Vallahi de billahi de Ahmet Çakır dönemini mumla arıyoruz. Hatta Hacı Uğur Polat’ın o kısa döneminde dahi böyle sıkıntı görmedik. Sigortamız eksik yatıyor, yemek paramız eksik yatıyor, yol paramız artık eksik yatacak. Başkanımız Selahattin Gürkan işi gücü bırakmış işçi ile uğraşıyor. Lütfen bu sıkıntılı aylarda Büyükşehir Belediyesi kendi işçisiyle uğraşmasın” diye ifade etti.

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 32
Malatya 02 Şubat 2021 00:11

Allahın verdiği rızkı kesen bir başkan ve buna sessiz kalan vekiller koltuk sevdalısı daire başkanları yöneticiler ( sendika başkanı bünyamin bey ) sizlere hatırlatmak isterim fani dünyada yaşıyoruz elbet ebedi dünyaya göç ettiğinizde hak karşısında verecek cevabınız vardır elbet , Selahattin baskani savunanlar bu kadar insan yorum yapmış iftira biz muslmanlarin fıtratında yok kimse fazla para istemiyor hakkini versin , yıllardır ak parti oyu tavan yapmış bir şehir sahipsiz kalmış yazık ,ismini vermeye bile cesaret edilemeyen bir zamanda çalışılıyor hak Adalet yok olmuş bu kadar insan size buğuz ediyor elbet adalet birgün tecelli edecek sizde Toprak olup hesaba cekileceksiniz.haksizlik karşısında susan dilsiz şeytandır ilahi adalet

Resul 31 Ocak 2021 08:54

Eski motaş calisaniyim duyuyorum ne hak kalmış nede işini hakkıyla yapan kalmış dürüst olanlarda müdürün iş bilmemezliginden yanlış kararlar aldığından onlarda usanmış çok yazık Yokmu etrafında doğru ile yanlısi gösterecek kimse

Hakan 29 Ocak 2021 23:38

Malatya büyükşehir belediyesinde çalışan biri olarak yazılanların tümü doğrudur.Bu ülkede vatanına ,bayrağına ve ülkesine hiçbir zaman ihanet etmeyen ve 19 yıllık ak parti iktidarının var olması gayretinde olan bizler anlıyoruz ki vatan,din,bayrak ve tüm kutsallarimizi kullanarak iktidara gelen bu siyasi erkler adaletten dem vururken adaletsizliğin kalesini inşa ettiler.İnsanlarin başına gelen şeyler kendi ellerinin yaptigindandir diyor yüce Allah evet bizler ak Parti'ye hem oy hemde gönül verdik.Pkk kılar dhkpc liler ve bunların uzantısı siyasi partilere ait belediyelerde kendi yandaşlarına devletin tüm imkanlarını sağlarken,Ak Parti'ye ait belediyede zulüm haksızlıklar var.Daire başkanları,Şube müdürleri,Vel hasıl atanmış bürokrat ciklari n saltanat sürmesi için mi Ak Parti'ye oy verdik.Uzulerek ifade etmek isterim ki bu gidişle bu iktidar bitecek.Allah zalim bir kavmi zalim bir kavmi musallat edip yok ediyor.korkarimki Ak Parti'nin sonu böyle olacak.

Adalet 29 Ocak 2021 23:13

Kalemine sağlık sn.Mahir Temur. Mağdur, mazlum personelin sesi olduğunuz için teşekkür ederim.Belediyede çalışan, hakları gasp edilmiş insanların sesi olduğunuz için teşekkür ederim.Her daim doğrunun yanında olduğun için teşekkür ederim.Kalemine yüreğine sağlık kardeşim.

yaşar 29 Ocak 2021 13:50

yaşar karataş'ın kızına,selahattin gürkan'ın yeğenlerine,miraç akdoğan'ın oğluna kadro dağıtırken sıkıntı yok,emekçinin maaşına gelince 50 tlyi kesersiniz.50 tl sizin bıyık boyama paranız bile değil,reklama,caf cafa ayırdığınız bütçenin %0,5'i bile değil işçiden kestiğiniz para.hakkımızı helal etmiyoruz Gürkan paşa...Bunca zulme sessiz kalan siyasilere de yuh olsun

Kerim 29 Ocak 2021 12:56

Sorun başkanda değil yanında getirdiği KASABA memurları ve danışmanlar yapıyor her şeyi. Eskiden bu kadar danışman yoktu. Olanlar da bu kadar her işe maydanoz olmazdı.

Malatyali 44 29 Ocak 2021 12:51

Ismail nacar işçi dusmanidir..isterki yemek parası 0..paso 0 zam 0 olsun..ama kendi çevresine bakarsanız derya deniz ama doymaz bunlar..hepsi aynı ama bu işin bi hesabı var..ALLAH sorar kullarda seçimi beklesin

Malatyalı 29 Ocak 2021 12:28

Bu kadar insan mağdur edilmiş,küstürülmüş,aşağılanmış,hakları gasp edilmiş selahattin başkana diyecek bişey yok kimseyi umursamıyor zalim düşüncesiz bi insan fakat en çok kızdığım ak-parti il başkanlığı ne işe yarıyor vekiller nerede özellikle öznur hanım niye sessiz bukadar haksızlığa duyarsız kalmaları çok üzücü unutmasınlarki şuan bulundukları mevkileri bu halka borçlular.hani milleti yaşatki devlet yaşasın diyorlardı ne oldu hep lafmış

Yazıklar olsun 29 Ocak 2021 12:02

Selahattin Başkan hak adalet diyorsa İsmail Nacarın oğlunun ve yeğeninin ünvanına baksın mezuniyetleri ney aldıkları maaş ney onu incelesin adaletsizliği anlar o zaman.

Yusuf 29 Ocak 2021 11:47

Gurkan'da büyükşehir belediyesi yönetecek kapasite yok. Nasıl tercih edildi hala anlamış değilim

Kadir ak 29 Ocak 2021 10:49

Ismail nacari unutmayalım malatya..bütün herşeyi düzenleyip kısıp kırpıp başkana sunandir..zerre kadar insanı yönü yoktur..hep baskan selahattine yüklenmeyin. .

Rıfat 29 Ocak 2021 10:46

Kendi personelinin 50 lirasına göz dikecek kadar acınası bir adam ayrıca sendika yine personeli ucuza sattı..

Belediyeci 29 Ocak 2021 09:59

Biz hakkımızı asla helal etmiyoruz..çok çok fazlası var..işçinin 10 TL sine yaziylada yazayım anlayın malatya..ON TELESINE göz diken bir adamdan ne bekliyoruzki..Hesapların en güzel sürücüsü Allaha havale ediyoruz..

MEHMET 29 Ocak 2021 09:21

Beter olun valla oy vermeyin derken yalakalık ettiniz şimdi sürünün valla ben mutlu oluyorum siz sürünürken artık sayenizde acıma duygumu kaybettim

Malatyayı Seven Adam 29 Ocak 2021 00:04

Bakın adamın el atmadığı zarara vermediği çalışan yok . 1. Gelir gelmez bütün memurların sds lerini 0 den çekip 4 ay sonra @ çekti ve hala öyle devam ediyor 2. Önce taşeron işçilerin maaşlarını gurup adı altında 5 e ayırıp bütün maaş katsayılarını düşürdü 3. Sonra toplu sözleşme adı altında sendikanın da aymazlığı ile bir zam verdi ki ; eğer o zammı asgari ücret zammı kadar alsaydı bile her işçinin en aşağı 300 tl daha maaşı artacaktı . 4. Sözleşmeli personeli mevzuatında böyle bir şey olmamasına rağmen yıl başı zammından mahrum bıraktı her birine ortalama 200 tl civarında zarar verdi . 5. TYP kapsamında alımları neredeyse hiçe indirdi ( bari 3-5 gariban 6 aylığına evine ekmek götürüyordu ) 6. Kısa çalışma ödeneği ile işçilerin sigorta primlerini deldi . bıyığını boyayan adama biri söylesin kurum personeline zorla istemsizce kıravat tak demekle muhtarların vatandaşın yanında hakaret etmekle bir kurumu yüceltemezsiniz . bir kurumu en yücelten çalışanlarının mutluluğu ve sadakatidir . mutluluk ve sadakatin en önemli 1. maddesi de maddi refahtır . bunu söyleyin . CUMHURBAŞKANIMIZA DA AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUZ BİZE BU ADAMI REVA GÖRDÜĞÜ İÇİN

Cevdet 28 Ocak 2021 23:22

Burdan atıp tutanlar azınlık. Selahattin başkan personeli stada topladığında coşkuyu görecektiniz. Baba baba diye bağırıyordu alkışlıyordu herkes. Yüzde 80 oyla seçildi, hepimiz oy verdik, memleket zor günlerden geçiyor, personel de biraz dişini sıkacak. 2022'de Yatırımlar bittiğinde personele de ciddi zamlar gelecek.

Kaan 28 Ocak 2021 22:52

Eksiği var fazlası yok maalesef durum tam olarak bu şekilde. Ha Çakır çok mu iyiydi maalesef onu da diyemiyorum maaş kesintileri zorla muvaffakatnameler imzalatmalar vs gördük ama bu dönem kadar göz göre göre ezilmedik. Umarım kat kat fazlasını sebep olanlar da yaşar. Mahir Temur sessizlerin sesi olduğun unutulmayacak hiçbir zaman senin gibi işini onurlu yapanlar bu memleketi kurtaracak. Yüreğine sağlık.

Murat 28 Ocak 2021 21:31

Reis ve Ak Parti bunun yaptıklarını görmüyor mu? Malatya'yı Ak Parti'den soğutmak için elinden geleni yapıyor.

Mert Demir 28 Ocak 2021 20:02

ssk eksik yatıyo maaş kesiliyo paso iptal yemek parası yerine esenlik kart veriliyo haberlerini sıkça duyuyoruz Ya Allah Aşkına Bir vekilde çıkıp demiyorki Muhalefet partileri başta olmak üzere hayırdır Selahattin Gürkan Ne ayaksın Cumhur Reisimizin oyu düşecekse Sebebi bellii

Fatih 28 Ocak 2021 18:49

Sayın başkanım günlük TOKİ aracını kullanmaktayım akşam saatlerinde şoförleriniz bakiyoki araçta 3kisi 4 kişi maskelerini çıkarıp sigara içiyorlar gittiği yerde ellerindede tesbih Mninibusculer bile bu kadar rahat değiller lütfen ilgilenin vesselam

Malatyalı 28 Ocak 2021 17:58

Personel arkadaşlar gerçekten doğruyu söylüyorsa insanın içinden Allah tan Selahattin Gürkan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı değilmiş diyesi geliyor.

Görkem 28 Ocak 2021 17:52

Benim yakınımda Büyükşehir Belediyesinde çalışıyor bu haber doğru selahattin gürkan bu işçilerden ne istiyor anlamıyoruz. KHK. 696 yasa Kararı ile sözde kadroya geçtiler ama taşeronlu iken daha iyiydi çok mağdurlar 2023 başkanlık ve belediye seçimlerine yansıması illaki olacak AKP il başkanı ve millet vekilleri neden bu duruma el atmıyor yazıl günah bu işçilere

mahmut erdoğan 28 Ocak 2021 17:10

şunu yazmayı okudum. mahir temur susmuyor yaa hemen müvekkiller saldırmaya başlamış. ''derya, mehmet biri'' kardeş telefon numarası da paylaşında mahir temurun yanına gidip e-devlet şifrenizden bi maaş bodrosuna sigorta priminize bi girin erkekseniz. ? ama iyi biliyoruz sizin de emir kulu olduğunuzu size de bişe diyemiyoruz. intihar etmeye çalışan adamı işten atmayacagız demişlerdi atılldı mı acaba ?

mahmut erdoğan 28 Ocak 2021 17:07

ahmet çakır'ı tabiki de mumla arıyoruz. çekmeceleri karıştırmadan tutunda, sakalımıza kadar, maaşımızdan yemek ücretimize kadar... diyecek bişey yok. mahir temur'u da tebrik ederim, başına gelen bunca olaylardan sonra hala dimdik böyle haberler yapıyor. malatyahaber görün tarafsız habercilik nasıl yapılıyormuş. sizin ahmet çakır döneminde ki tutumunuzu da gördük selahattin gürkan döneminde ki de. yazık..

Mehmet Biri 28 Ocak 2021 16:57

Mahir bey merak ediyorum. Bu takıntınızın sebebi nedir acaba benim kuzenim de belediye de çalışıyor sürekli bu tür konuları da istişare ediyoruz ondan böyle şeyleri hiç duymadım hayali olaylarla insanları zan altında bırakmak habercilikse siz bu işi yapmayın beceremiyorsunuz. Bu yorumumu yayınlamazsınız biliyorum ama yine de en azından okursunuz da belki içinize dokunur.

İsmet 28 Ocak 2021 16:44

Butün suc sende Mahir temur. Niye düzene uymadınki?boşver isçiyi,çalışanı sen de başkanları övsene yağlasana...

Malatyalı 28 Ocak 2021 16:18

Iftira diyen hanımefendi kimsin nesin bilmiyorum ama en büyük iftirayı binlerce işçiye sen atıyorsun

Cevap 28 Ocak 2021 16:14

Çamur diyen hanımefendi acaba işçi mi merak ediyorum. Haber bu kadar açıkken halen çamur diyenler yüzünden bu hale geldiler. Pasoları iptal olan biz ama bizim sesimiz olan kayısıhabere çamur diyerek gerçeği kapatamazsınız.

Mehmet 28 Ocak 2021 16:10

Çok teşekkür ederiz dile getirdiğiniz için...inanın bu söylenenler az bile kendi oy verdiğimiz partiden nefret eder olduk..

Derya 28 Ocak 2021 15:53

Yani olur olurda bu kadar OLMAZ.... Artık sizinki çamur at izi kalsın hesabına döndü. Bu yazdıklarınız tamamen bilgi kirliliği. Büyükşehir Belediyesi çalışan personeline maddi manevi her şekilde sahip çıkıyor. Aksi olsa zaten insanlar ayaklanır. Ha şuda var bu tarz yazılarla durumu bilmeyen insanları galeyana da getirme şansınız yüksek. Sanırım sizde bunu yapmaya çalışıyorsunuz.

Ahmet 28 Ocak 2021 15:50

Yüreğine kalemine sağlık kardesim..aynen fazlası var eksiği yok..hiçbirimiz şevkle çalışmıyoruz nerde nasıl kisarim işçinin parasını diye çalışıyorlar. .hakkımızı helal etmiyoruz..dualarımız biran önce seçim olsun..yazık işçilere vebalde kalacaksiniz

Belediye Çalışanı 28 Ocak 2021 15:35

Belediye personeli olarak öyle bir hale geldik ki hakkımızı arayamaz olduk her gittiği yerde kendi partisini eleştiren bir belediye başkanımız var personellerine hakaret eden küçümseyen başkandan dolayı personellerin çalışma motivasyonu yok kimse çalışmak istemiyor herkesi küstürdü bir an önce seçim olsun dua eder olduk yazık biz çalışanlara yazık Malatya’ya yazık...

Bakmadan Geçme