Akar: Malatya'nın büyümesi güçlü tarımdan geçer

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, kentte kayısı, kiraz, elma gibi meyvelerin yanında dut üretimi de yapıldığını anımsatarak, Dut'un hem geleneksel hem de sanayi tesislerinde işlenerek çeşitli ürünlere dönüştürüldüğünü söyledi.

Malatya'nın Kale ilçesinde düzenlenen Dut Hasadı etkinliğinde konuşan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, kentte kayısı, kiraz, elma gibi meyvelerin yanında dut üretimi de yapıldığını anımsatarak, Dut'un hem geleneksel hem de sanayi tesislerinde işlenerek çeşitli ürünlere dönüştürüldüğünü söyledi.

Malatya'nın Kale ilçesinde dut hasadı etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe; İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Kale Kaymakamı Ceyhun Denli, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay,  teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

"Malatya’nın büyümesi güçlü tarımdan geçer"

Etkinlikte konuşan İl Müdürü Osman Akar, dut üretiminde Malatya'nın önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

Akar, "2018 yılında Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün bütçesinden karşılanan 'Modern Kapama Karadut Bahçe Tesisi Projesi' kapsamında yüzde 75 hibeli, 9 ilçemizde 75 üreticiye 3 bin 109 adet şıralık, kurutmalık ve karadut çeşitlerinden dut fidanı dağıtımı gerçekleştirilmişti. Bugünde burada dağıtımını gerçekleştirdiğimiz dut fidanlarının meyve verimini gözlemlemiş olduk. İlimizde kayısı, kiraz, elma gibi meyvelerin yanında dut üretimi de yapılıyor. Dut hem geleneksel hem de sanayi tesislerinde işlenerek çeşitli ürünlere dönüştürülüyor. Dut üretiminde Malatya önemli merkez. Üretim arttıkça, çiftçiler para kazandıkça, atıl arazilerde dut bahçeleri kurmaya devam edeceğiz. Malatya’nın büyümesi, güçlü tarımdan geçer. Üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum." dedi.

Bakmadan Geçme