Aksa Elektrik Şehitlik Anıtı'nın elektriğini kesti

Malatya Darende ilçesinde 1. Dünya Savaşı'na Darende'den gidip şehit düşenlerin anısına yapılan 470 Şehitler Anıtı'nı aydınlatan lamba yaklaşık 3 hafta önce AKSA ELEKTRİK tarafından kesildi.

Malatya Darende ilçesinde 1. Dünya Savaşı’na Darende’den gidip şehit düşenlerin anısına yapılan 470 Şehitler Anıtı’nı aydınlatan lamba yaklaşık 3 hafta önce AKSA ELEKTRİK tarafından kesildi.

2008 yılında Darendeli iş insanı Hasan Yıldırım tarafından inşa edilen ve dönemin Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından açılışı yapılan 470 Şehitler Anıtı’nı 12 yıldır aydınlatan aydınlatma direği AKSA ELEKTRİK tarafından kesilmesine bölge halkı tepki ile karşıladı.

Darende’nin Günpınar Mahallesi’nde yer alan 470 Şehitler Anıtı’nın karanlığa bürünmesine tepki gösteren hayırsever iş insanı Hasan Yıldırım, AKSA Elektrik’i aradığını ama yine de bir sonuç alamadığını belirtti.

AKSA Elektrik yetkilisini aradığını belirten Hasan Yıldırım, “Müdürü aradığımda, ‘Biz özel firmayız, oraya elektrik veremeyiz. Elektrik vermek zorunda değiliz’ dedi. Şu anda akşamları o bölge karanlık olduğu için ayyaşların, tinercilerin mekânı olmuş. Bir an önce yetkililerin bu konuya el atması gerekir” diye ifade etti.

Bölge halkının AKSA Elektrik’in bu duyarsız tutumundan şikâyetçi oldukları belirtildi

470 ŞEHİTLER ANITI

Malatya Darende ilçesinden 515 asker 1.Dünya Savaşı’na katılıyor. 515 askerden 470 Darendeli asker şehit düşüyor. 2008 yılında Darendeli iş insanı Hasan Yıldırım 470 şehidin anısına dönemin Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün de katılımıyla açılışı yapılıyor.

Her sene 26 Ağustos’ta anma programı yapıldığı ama bu sene pandemi yüzünden ertelendiği biliniyor.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme