Alabalık yetiştiriciliğinde yağış üretimi arttıracak

Dede yadigarı mesleğini hakkıyla yerine getiren ve kendi alabalık tesislerinde yetiştirdiği balıkları farklı şehirlerde bulunan şubelerinde müşteriyle buluşturan Ali Eren Çiçek...

Alabalık yetiştiriciliğinde yağış üretimi arttıracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dede yadigarı mesleğini hakkıyla yerine getiren ve kendi alabalık tesislerinde yetiştirdiği balıkları farklı şehirlerde bulunan şubelerinde müşteriyle buluşturan Ali Eren Çiçek, uzun yıllardır bu işi yapmış olmanın verdiği deneyimle balık severler tarafından oldukça seviliyor.

Ali Dayı Üretim Tesisleri’nde balıkların ihtiyaç duydukları doğal ortamı onları sağlamak için gerek yemleme gerekse üreme konularında en doğal yöntemlere başvuruluyor. Su ile yakından ilgili bir alan olan alabalık yetiştiriciliğinde de hava şartları yakından takip ediliyor. Yoğun geçen kış şartlarının ardından her sene su sıkıntısı çektiklerini fakat bu sene bu konuda sıkıntı yaşamanın aksine bolluk yaşayacaklarını belirten Ali Eren Çiçek,

“Bölgede yaşanan yoğun kar yağışlarıyla beraber önümüzdeki sezon su bolluğu yaşanacağına ve bunun alabalık üretimine de katkıda bulanacağına şüphe olmadığını belirtmeliyim. Yağmur suları barajları doldururken kar suları ise dağların tepeleri ile içlerinde bulunan hazneleri doldurur. İlkbaharın gelmesiyle havalar ısınınca karlar eriyerek akarsu ve kaynak sularını çoğaltır. Bu da akarsu etrafında kurulan alabalık tesislerinde suyun çoğalması ile alabalığın en çok ihtiyaç duyduğu bol oksijeni sağlar. Her konuda bolluğun ve bereketin temsilcisi olan kar, alabalık üretiminde de öyle olacaktır.” dedi.

Alabalık üreticisi ve Ali Dayı Balık Restoranları işletmecisi Ali Eren Çiçek, kar sularının artmasıyla birlikte üretim kapasitelerinin de artacağını vurgulayarak çetin ve bol kar yağışı ile geçen bu günlerin ayrıca ilerideki zamanlarda alabalık lezzeti konusuna da ayrı bir katıda bulunacağını söyledi. 

Bakmadan Geçme