'Amacımız merhametli nesiller yetiştirmek'

Türk Kızılay'ı Yeşilyurt Şube Başkanı Dilek Korkmaz bayram öncesi Malatya'da ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek yardımda bulundu.

'Amacımız merhametli nesiller yetiştirmek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılay’ı Yeşilyurt Şube Başkanı Dilek Korkmaz bayram öncesi Malatya’da ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek yardımda bulundu.

 

Türk Kızılay’ı İstanbul Beşiktaş Şube Başkanı Sıddık Doğan ve Türk Kızılay’ı Yeşilyurt Şube Başkanı Dilek Korkmaz bayram öncesi Malatya’da ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek yardımda bulundu.
Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan Doğan, “Biz İstanbul'da olabiliriz ama bir elimizde gönlümüz de bir Malatyalı olarak Malatya da” ifadelerini kullanarak Türk Kızılay’ı olarak veren el ile alan el arasında köprü görevi gördüklerini ve projelerinde gençlerinde görevlendirilerek yardımlaşmaya dâhil ettiklerini belirten Doğan; “Asıl amacımız merhametli nesiller yetiştirmek” dedi.


“Kızılay Artık Seyirci Değil”

2000’li yıllardan itibaren Kızılay’ın etki alanının genişlediğini ve kurumsal ve yardımlaşma olarak ilerleme kaydettiğine dikkat çeken, Türk Kızılay’ı Beşiktaş Şube Başkanı Sıddık Doğan; “Kızılay 1868 yılında kurulan bir çınar. Kızılay 2002 yılından önceki zamanlarda afetlerde, depremlerde anılırdı. Bunlarda yırtık çadırlar, gıda zehirlenmeleri gibi başlıklarla gündeme gelirdi ancak artık Kızılay sahada aktör olarak rol alıyor. Kızılay artık seyirci değil bir fiil yardımlaşmanın ve dayanışmanın içinde olan bir kurum” ifadelerini kullanarak konuşmasına devam eden Doğan; İstanbul’da düzenlemiş olduğumuz iftar organizasyonunda Malatyalı iş adamlarını ağırlamış ve kendilerinin bağışları olan yardım kolilerinin Malatya da ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasında bizden ricada bulundular. Bizlerde bu sürecin takipçisi oluyoruz. Neticede bizler memleketlerine faydalı olmak isteyen insanlarla vatandaş arasında birer köprüyüz” şeklinde konuştu.


“Amacımız Öğrencilerimizi Veren El Olarak Yetiştirmek”

Tohum projesi yürüttüklerini ve bu proje kapsamında üretimin yardımlaşmanın temeli olduğuna dikkat çeken Doğan; “Ayın 21’inde Yeşilyurt ilçe tarım müdürlüğü ile beraber bir ata tohum projemiz var en yakın zamanda hayatta geçecek ihtiyaç sahibi aillerimizin her zaman yanında olacağız. üretimlerini kazanca çevirerek kazanç ile de hayır işlemelerini sağlamak. İstanbul Beşiktaş Kızılay şubesi ve Malatya Şubemizle her zaman birlikte ortak projelere imza atacağız Asıl amacımız merhametli nesillerin yetiştirilmesi.


“Projemizi İstanbul’da daha da Büyüttük”

İstanbul’da başlatmış oldukları kitap toplama kampanyasını büyütme kararı aldıklarını ifade eden Doğan; “İstanbul’da bir kütüphane haftası nedeniyle Van’ın Çatak ilçesinde belirlemiş olduğumuz bir okul için kitap toplama kampanyası başlatmıştık. Malatyalı olmamız nedeniyle Malatya’dan bir arkadaşımız benimle iletişime geçti ve Yazıhan’ın bir köyünde kütüphanelerinin olmadığını belirtti. Fakat daha sonrasında öğrendik ki Malatya genelinde kütüphanenin olmadığı ve var ise de eksik kitap olan çok sayıda kütüphane mevcut bizler de bu projeyi İstanbul’da daha da büyüterek Malatya’mızdaki kütüphane eksiğimizi ve kitap eksiğimizi tamamlayacağız” şeklinde konuştu.


“Ailelerimizin Yüzünü Güldürmeye Çalışıyoruz”

Öncelikle Türkiye’nin ve tüm İslam âleminin ramazan bayramını kutlayan Türk Kızılay’ı Yeşilyurt Şube Başkanı Dilek Korkmaz; “Yardımlaşma ve dayanışma ayı olan ramazan ayında Malatyalı hayırsever iş adamlarımızın Beşiktaş şubemiz aracılığıyla Kızılay’a bağışlamış olduğu kolileri bizde Beşiktaş başkanımızla beraber Malatya da ailelerimize ulaştırıyoruz. Yaklaşan bayram nedeniyle bizler de ailelerimizin yüzünü güldürmeye çalışıyoruz” dedi.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme