Halkbank kiraladı AK Parti oturdu

Halkbank'ın kiraladığı binaya AK Parti İl Başkanlığı taşındı. Yeni binaya AK Parti taşınırken Halkbank konteynerde hizmet vermeye başladı.

Halkbank'ın kiraladığı binaya AK Parti İl Başkanlığı taşındı. Yeni binaya AK Parti taşınırken Halkbank konteynerde hizmet vermeye başladı.

Malatya'da dikkat çeken bir kiralama hadisesini gündeme taşıyan DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı, kamu bankası Halkbank'ın 6 Şubat depremlerinden önce kiraladığı 3 katlı yeni binaya depremden sonra AK Parti Malatya İl Başkanlığının taşındığını ve Halkbank'ın ise konteynerde müşterilerine hizmet verdiğini iddia etti.

Akıncı, “Deprem öncesi üç büyük kamu bankamızdan olan Halkbank, Malatya'da bir yer kiralıyor. Yine deprem öncesinde, binanın tefrişatı yapılıp, taşınmaya hazır hale getiriliyor. Halkbank yöneticileri tam yeni yerlerine taşınacakken deprem oluyor. Bilindiği gibi AK Parti il başkanlığı binası da yıkılıyor bu afette. Bu noktada, zaman kaybetmeksizin Halkbank için kiralanan yere AK Parti il başkanlığı yerleşiyor. Asıl kiracı Halkbank ise konteyner barakadan hizmet vermeye başlıyor” dedi.

YAPILAN İŞLEM YASALARA UYGUN MU?
Esnafın bankası Halkbank'ın kiralamış olduğu binanın neden iktidar partisinin örgütüne bırakıldığını soran Sinan Akıncı, bu talebin kimden geldiğini, yapılan işlemin yasalara uygun olup olmadığını ve kira ödemeleri ve tefrişat giderlerinin kimin karşılandığını da sordu.

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı'nın bugün yaptığı yazılı açıklamada, özel sektörde çalışan öğretmenlerin sorunlarını da dile getirdi.

AFETTE 7 BİN ÖĞRETMEN MAĞDUR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın engelli öğretmenlerin atamasını yaptığını ama özel sektörde çalışan öğretenler ile ilgili bir ifadesinin olmadığını belirtti.

Akıncı, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya'dan sayıları 7 bini bulan özel sektör öğretmelerinin büyük bir çaresizlik içinde olduğunu belirtti. Yaptığı yazılı açıklamada öğretmenlerin yayınladıkları bildiriyi de paylaştı.

“Mağduriyetimizi giderecek tek güç devletimizdir” diyen öğretmenler yayınladıkları bildiride şunları ifade ettiler:

“Biz deprem mağduriyeti içindeki bölgeden 7 bin özel sektör öğretmenleriyiz. Atama talep ediyoruz devletimizden. Karşımıza KPSS duvarı çıkmamalı. Çünkü çadırda KPSS çalışılmaz. Ya da başka ilde, kirada, işsiz yaşayarak KPSS çalışılamaz. Sayısı yaklaşık 7 bin olan depremzede özel sektör öğretmenleri olarak böyle hassas bir konudaki kararı vicdanlarınıza bırakıyoruz. Biz öğretmenlere süresiz sözleşme ya da şartsız kadro haktır.

Millî Eğitim Bakanlığımızdan 4 il için özel bir istihdam talebimiz var. Sizden bu acılı günlerde biz öğretmenlerinizin sahipsiz olmadığını yanımızda durarak göstermenizi bekliyoruz. Bizlerin şartsız atamasını yaparak yüzümüzü güldürmenizi bekliyoruz. Bu talep metnini okuduysanız hangi bakış açısından bakarsanız bakın fakat kendinizi bizim yerimize koyarak ciddi bir ödev sorumluluğunuzun olduğunu sizlerin vicdanınıza bırakıyoruz.”

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme