Konsey'de 41 Yıllık Gelenek Bozulmadı

İnönü Üniversite Öğrenci Konsey seçimi bugün 3. turda tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde salt çoğunluğa ulaşılmayan fakültelerde bugün itibariyle bölüm başkanlarını seçti.

Tahminlerin ötesinde bir çoğunluğa ulaşan ülkücü öğrenci adaylar önümüzdeki hafta fakülte başkanlarını ve ardından da üniversite başkanını seçecek.

Konsey başkanlığı için 13 Sivil Toplum Kuruluşu, Akp Gençlik Kolları ve Milli Türk Talebe Birliğine (MTTB) karşı tek başına mücadele eden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, üniversitede bölüm çoğunluğunu alarak konsey başkanlığında avantaj sahibi oldu. Seçimlerin tamamlanmasının ardından üniversite içerisinde bulunan Kıbrıs Meydan'ın da toplanan ülkücü öğrenciler, yemin ve tekbirler eşliğinde seçimleri kutladı.

Konseyin ülkücüler için namus olduğunu söyleyen Malatya Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Recep Aydemir, “Şehit Şakir Yiğit'ten kalan namusumuzu çiğnetmedik. Her fakültede güçlü adaylarla demokratik bir şekilde yarıştık, çalıştık, mücadele ettik, inandık ve kazandık. Emek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Cadde

Bakmadan Geçme