Osman Güder'in oğlu hangi belediyede işe girdi?

Mahir Temur'un gündemi sarsacak 'akraba kayırmacılığı' haberi Kayısı Haber'de…

Mahir Temur'un gündemi sarsacak ‘akraba kayırmacılığı' haberi Kayısı Haber'de…

ÖZEL HABER- MAHİR TEMUR

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in oğlu Muhammed Furkan Güder Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MASKİ'de işe başladı.

MASKİ VE NEPOTİZM

Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra birçok nepotizm (akraba kayırmacılığı) haberini Kayısı Haber'de okudunuz. Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Karataş'ın çocuğunun Büyükşehir Belediyesi'nde memur yapılması, AK Parti eski milletvekilinin oğlunun MASKİ'de memur yapılması ve yine Yaşar Karataş'ın “bacanağı” Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür A.Ş'ye genel müdür olarak atanması gibi haberlere bir yenisi daha eklendi.

GİDERAYAK İŞE ALIM!

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in inşaat mühendisliği fakültesinden yeni mezun olan oğlu Muhammed Furkan Güder, yaş haddinden Ağustos ayında emekli olan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş'ın emekliliğinden bir hafta önce MASKİ'de Yapım İsleri Şube Müdürlüğü'nde işe alındığı ortaya çıktı.

Daha bu sene mezun olan Muhammed Furkan Güder'in giderayak Yaşar Karataş tarafından işe alınması dikkat çekti. MASKİ Genel Müdürlüğünden emekli olduktan hemen sonra Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in “danışmanı” olarak görev yapacağı ortaya çıkmıştı. Gelen tepkilerden sonra “Danışman Yaşar Karataş'tan” vazgeçilmişti.

On binlerce insanın işsiz olduğu Malatya'da önce Osman Güder'in oğlunu MASKİ'de işe alıp sonra Belediye Başkanı Osman Güder'e danışman olunması “nepotizm” gerçeğini gözler önüne serdi.

GÜRKAN REKORA KOŞUYOR!

Yaklaşık 30 ayda Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “nepotizm” alımlarında rekora koşuyor. Onlarca farklı konuda “rekor kırdığını” iddia eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan “akraba kayırmacılığı” konusunda Malatya tarihine geçmek üzere.

Kayısı Haber olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e ve yaş haddinden emekli olan MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş'a tek soru sormak istiyoruz:

-31 Mart seçimlerinden sonra yönettiğiniz kurumlara kaç bin işsiz işe girmek için başvurdu?

Mahir Temur- Kayısı Haber

Kayısı Haber
Yorumlar 29
Hulusi 24 Eylül 2021 12:41

Osman niye Selahattin'in sözünden çıkmıyor sebebi belli oldu. Sen koca belediye başkanısın tamah etme minnet etme başkan ol ekibini kur koltuğun hakkını ver.

Adalet 23 Eylül 2021 23:31

ADALETİ ÇİĞNEYEN DEVLET ADAMLARlNl CEZALANDlRMAYAN MiLLETLER CÖKMEK ZORUNDADlR.hz Muhammed sav . maaşı kes sigorta yi kes mesaiyi kes ,sizi Allah'a havale ediyorum.

Zafer 23 Eylül 2021 19:24

Osman başkan sözünü tut sen de Yaşar'ı danışman yap.

YILDIRIM 23 Eylül 2021 15:03

Yeni elaman atamasının adı, (KPSS) değil , Kamu Personeli Selevettin Atamaları (KPSA)

Sırat köprüsü var 23 Eylül 2021 13:41

Konuşmalara ayetle başlayan başkan nefsine gelince sıratı unutmuş hiç yakışmadı

Malatyalı 23 Eylül 2021 13:36

Selahattin Gürkan Osman Güder sizin Allahtanda mı korkunuz yok personelin ssk gününü eksik yatırırsınız personelin mesaisini vermezsiniz maaşını kesersiniz kendi çağanıza çoluğunuza gelince her şeyi önlerine serersiniz belli ak partiden hayır yok halka millete Allah’a havale ediyoruz sizleri sizin sahibiniz varsa bizimde Allah’ımız var elbet…

Mahmut Acun 23 Eylül 2021 12:18

Battalgazi Belediyesine (bazıları bizzat Osman güdere) iş başvurusu yapıp, Selahattin Gürkanın onay vermediği için işe alınmayan bir de dalga geçer gibi oyalanan o kadr insan varki bildiğim. Bunu nasıl açıklayacak sayın güder ve yancıları. Gürkanın ağzının içine bakıyorlar koltuk sevdası uğruna. yazık çok yazık

Cemal 23 Eylül 2021 10:19

Osman Güder yanlış iş ve hesaplara düşmüş.Rüyasında bile görmeyeceği bir göreve geldiğini anlamış olmalı ki,ilk ve son dönemini fırsata çevirme davası,en önemli davası olmuş. Bir camianın utanç kaynağı oldu. Gürkan’ın emir eri ve memuru olmuş. Bu şehirde emanete bu kadar ihanet etme Ak partide moda olmuş. Herkes küpünü dolduruyor.10 tane genci toplayıp Z kuşağı bizimle havası oluştur,işsiz ve çaresiz gençlere masal anlat sonra oğlunu işe aldır!Gürkan,çınar,güder;Mahşerün üç günahkarı; Bu mu sizin insanlığınız bu mu sizin siyasetiniz?Malatya bunun hesabını nasıl olsa sormaz!Nasıl olsa eli mahkum!İki hadis,bir ayetle götürürsünüz değil mi?Utanın..Mahşer var,mahşer…Bunların siyasi hesabını ödeyeceksiniz bir gün..

Yasin Bey 23 Eylül 2021 10:13

Yazıklar olsun sana Osman Güder, söz verip aylardır TYÇP ile süründürdüğün onlarca insan var. Üstelik bir çoğu sadece oradan aldığı maaşla ev geçindiriyor. Sana yakışmadı. Belki de yakışan buydu. Verdiğimiz oylar haram olsun. Değil sizin gibilerine daha AK Parti'ye oy vermem. Nokta.

Murathan 23 Eylül 2021 08:58

Partimizin adı Adalet ve Kalkınma. Lütfen birileri bu adaletsizliklere müdahale etsin. Adalet Kocaya varmasın.

Mustafa 23 Eylül 2021 08:56

Diğer soyadları anlıyorum da Sayın soyadını anlamıyorum adam çok da güçlü pozisyonda değil o nasıl alabiliyor

Cevdet 23 Eylül 2021 08:54

Mehmet Mert niye oğlunu Battalgazi ya da Büyükşehir'e değil de kendi kurumuna almış? Gürkan da zamanında oğlunu yanına almış ve 40 mühendis gücünde bizim oğlan demişti ama sonra gözlerden uzak biryerlere gönderdi.

Koca 23 Eylül 2021 07:54

Mahir bey neden diğerlerinden bahsetmiyoruz. Osman beyin kızı Yeşilyurt Belediyesi İmar İşleri müd., Selahattin beyin gelini Tugce hanım. Mehmet beyin yegeni kendi kendi belediyesi bir de utanmadan. Fakat sorun şu burda il başkanı ne iş yapıyor.. Bunları görmüyormu.. İhsan bey bilmeliki bunlara göz yumarak bir yerlere gelemez.. Bu konu yani İhsan beyin görmezden gelerek her şeyi küllemesi biz zat Reise bildirilecek.. Sayılı gün az kaldı...

MEMUR GÜDER 23 Eylül 2021 07:26

İçerik de eksik var okadar sirket elemanı varken belediye de dışarıda o kadar işsiz varken arkadaş sözleşmeli memur olarak alındı. Yeni mezun bir mühendisin özelliği neydi ki acaba? Babası mi ? Bunu da belirtmek de fayda var.

Derler derler 23 Eylül 2021 01:37

Düşünsene belediye başkanısin ve bir oğlunu işe koyamamışsin. Gülerler be adama. Koysan başka bir dert. Kpss ile atansan yine dert. Atanmasan baska bir dert. En iyisi belediye başkanının yada vekil yakını olmayacaksın arkadaş.

Adalet 23 Eylül 2021 01:21

Hz. Ömer (ra) öyle bir insandı ki... Bir gün çarşıda bir hırsız, Hz. Ömer'in (ra) sarığını çalıp kaçtı. Hz. Ömer (ra) hırsızın peşinden hızla koşarak: "ALLAH şahit olsun ki, onu sana hediye ettim, sen de kabul ettim de! De ki cehennem ateşi sana dokunmasın!" diye bağırıyordu... Bu kadar insan KPSS için ter dökerken kendi çocuklarını yerleştiriyorlar Allah’a hesap verecekleri günü hesap etmiyorlar Allah kul kadar sabırsız değildir kimsenin yaptığı yanına kalmaz….

Abartmayın Lütfen 23 Eylül 2021 01:16

Akraba konusunu işleyecekseniz malatyadaki tüm belediyeleri yakından inceleyin. Türkiye'de seçilmiş hangi belediye başkanı akrabasını işe almamışki siz bu durumu mübalağa ile kaleme almışsınız. Belediyelerde kimin referansı yokki. Abartmayın lütfen.

Basri 23 Eylül 2021 00:09

Battalgazi Belediyesinde Osman Güder'in amcaoğulları,teyzeoğulları,Karataş'ın yakınları,Sayınlar ailesi,Acunun arkadaşları,Gürkan'ın akrabaları toplam çalışanların p'ine denk geliyor.Varın gerisini siz düşünün.

Mehmet 22 Eylül 2021 23:47

İşkur'da neler döndüğünü biri araştırabilir mi? Bütün alımlar işkur üzerinden oluyor. Nasıl yapıyorlar acaba? Gece biz uyurken ilan edip bu özel adamların başvurusunu alıp sonra kapatıyorlar mı? Kurumların başında Malatyalı müdür olunca böyle ahbap çavuş ilişkisi çok oluyor. Devlet ciddiyeti kalmıyor. Bu günahta Selahattin ve Yaşar kadar işkur müdürünün de payı var. Hakkımız haram olsun hepinize.

Yaşar 22 Eylül 2021 23:43

Güder'in oğlu en azından mühendis. Siz bir de gelin Battalgazi'deki Karataşları görün.

Ersin 22 Eylül 2021 23:40

Oğlu Maski de kızı yeşilyurt da kardeşi belediye yanlısı özel şirkette ne güzel hayat millette kpss liyakat tecrübe bilgi şartı koşulsun ama başkan ailesi heryerde

Kaysı kentli 22 Eylül 2021 23:26

Mahir bey Yanlışın Vardır Selahattin Başkan öyle şeyler yapmaz iftira atma Adam kul hakkına girmez yanlış yapmaz bak gitmediği toplantıdan huzur hakkı Almışmı-Almamış Yok almış -Yok almamış Almışmıdır - Almazya Alabilirmi potansiyel varmı - Yokya adam belediyeden mesaiyi huzur hakkını kaldırmış kaldıran adam Huzur hakkı alırmı Vallaha Almış Ozaman Osman Güderinde oğlunu almıştır Özür dilerim Mahir Bey inandım doğruymuş

Perşembenin gelişi 22 Eylül 2021 23:26

Çarşamba’dan belli idi. Selahattin bey Battalgazi’de özel kalemden biri hariç 4 akrabasının memuriyet verdi. Yaşar Karataş’ın oğlu,kızı yakınları, mustafa sayının akrabaları Battalgazi’de dolu idi. Aynısı Büyükşehir de oldu. 1. Derece akraba kalmayınca 2. Derece akrabalar dolduruldu işe. Tezgah işlerine uyanlar devam etti. Memet Mert oğlunu aldı. Osman Oğlunu maskiye aldırdı. Karşılığında kendide Battalgazi’ye aldı. Hülasa Selahattin Gürkan kendi ve hanımının akrabalarını ve ekibinin akrabalarını belediyeye doldurmada cumhuriyet tarihinde yine bir ilki başardı. Ne yapsınlar memlekette işten anlayan yokki işe alalar. Memlekette alkış ve yağdan anlayanlar var. Buyurun cenaze namazına

Cevdet 22 Eylül 2021 23:25

Siz bunu Yaşar Karataş’ın Selahattin Gürkan’dan habersizmi işe aldığını düşünüyorsunuz? Ondan habersiz kuş uçmaz. Şimdi günah keçisi Yaşar Karataş’ı ilan ederler. Madem o aldı sizde dürüst olun işten çıkarın. Onuda Mehmet Mert’in oğlunuda ve bir sürü büyük torpillileri.

Mert 22 Eylül 2021 23:06

Allahtan Korkmazlar Kuldan Utanmazlar Birde Millete din iman hak hukuk dersi verirsiniz Gürkan yatacak yerin yok Ne özelliği varmışta işe almışlar onca boşta insan varken Maskiyi Güderin oğlumu kurtaracak koca Bir AYIPPPP

Taner 22 Eylül 2021 22:56

Lafa gelince Selahattin başkan mangalda kül bırakmıyor. Adalet liyakat sosyal entegrasyon. İcraatta Malatya'nın en kötü, en adaletsiz, en reklamcı dönemi.

Yakışmadı 22 Eylül 2021 22:52

Osman başkana hiç yakışmadı liyakat hiç kalmadı

Cihan 22 Eylül 2021 22:52

Yaşar giderayak Maski'ye bir sürü baba oğul aldı. Memlekette bu kadar işsiz var, bir sürü genç sınavlarda dirsek çürütüyor. Bari bir aileden bir kişi alın. İşkur da sınavsız ilansız el altından almaya izin vererek suç işliyor.

Remzi 22 Eylül 2021 22:47

Mehmet Mert'in oğlu da Maski'de başladı üstelik babasının danışmanı gibi gezip hepimize hesap soruyor. Bu ne kadar etik?

Bakmadan Geçme