Yeşilyurt'ta 3 bin kişi aynı sofrada iftar yaptı

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Rabia Parkında düzenlenen iftar programında 3 bin kişi aynı sofrada iftar yaparak iftar anının manevi havasını hep birlikte teneffüs etti.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Rabia Parkında düzenlenen iftar programında 3 bin kişi aynı sofrada iftar yaparak iftar anının manevi havasını hep birlikte teneffüs etti.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına Özalper, Abdulgaffar, Samanlı ve Şeyhbayram Mahallelerinden vatandaşlar katılırken, iftar programında paylaşmaya ve kardeşliğe vurgu yapıldı. Bazı yerel ve ulusal kanallarda canlı yayınlanan meydan iftarına katılan mahalle sakinleri, bu yıl da Ramazan'ın manevi atmosferini yaşadıklarını ve yaşanan bu kardeşliğin tüm İslam alemini kuşatmasını diledi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar programına katılanlarla sohbet edip, istek ve talepleri dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, iftar programını naklen yayınlayan televizyon kuruluşlarının canlı yayınlarına konuk oldu. Ramazan ayına özel olarak hazırladıkları etkinlikler ve meydan iftarlarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Polat, Türkiye ve dünyanın birçok yerindeki Malatyalıların Ramazan ayını kutladı.

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu oyuncularının Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz kostümleriyle mahalleleri dolaşıp vatandaşları meydan iftarına davet etmeleriyle başlayan etkinlikte ilk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Gönülleri fetheden ilahiler ve tasavvuf musikisiyle farklı bir atmosferde gerçekleşen meydan iftarında, Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunları da mahalle sakinleri ve çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi.

Birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay olan Ramazan ayında yardımlaşma duygularının en üst seviyeye ulaştığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ramazan coşkusunun ve bereketinin kentin her yerinde hissedildiğini söyledi.

Tüm İslam alemi ve Malatyalıların Ramazan ayını tebrik eden Başkan Polat, 'Rabbim oruçlarımızı kabul ve makbul eylesin inşallah. Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki; rahmet günlerini yaşıyoruz, mağfiret günlerini yaşayacağız ve inşallah ateşten kurtuluş günlerini de yaşayıp mübarek Ramazan Bayramına kavuşacağız. Rabbim en güzel bayramları bu aziz millete nasip etsin' ifadelerini kullandı.

Rabia Parkındaki iftarların her zaman daha farklı ve coşkulu geçtiğini dile getiren Polat, 'Vatandaşlarımızın iftar programına ilgisi, çocuklarımızın neşesi ve mutluluğu her şeye değer, bizim amacımız da bu kardeşliği sürekli daim kılmaktır. 7'den 70'e tüm hemşehrilerimizin aynı sofra etrafında buluşup, sohbet edip, oruç açması birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmaktadır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Hep birlikte aynı masada karşılıklı ekmeğimizi paylaşarak orucumuzu açma fırsatı verdiği için Cenab-ı Allah'a hamdolsun. İftar davetimize katılan tüm mahalle sakinlerine, dört mahallemizin muhtarlarına içten teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme