Ankete göre fark çok az

'Türkiye Siyasi Gündem Araştırması – Ocak 2019' AREA ARAŞTIRMA tarafından yayınlandı. Araştırma 7 Ocak - 3 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Samsun, Trabzon Malatya, Erzurum ve Gaziantep'te yapıldı.

“Türkiye Siyasi Gündem Araştırması – Ocak 2019” AREA ARAŞTIRMA tarafından yayınlandı. Araştırma 7 Ocak - 3 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Samsun, Trabzon Malatya, Erzurum ve Gaziantep'te yapıldı.

ANKETTE DOĞRULUK PAYI %95 OLARAK İFADE EDİLİYOR

Araştırmada, siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ve diğer siyasi partilerle ilgili kanaatler, yerel seçimler için ittifak kanaatleri ve seçmenin politik tercihlerinin tespit edilmesi amaçlandı. Buna göre Siyasi partilerin seçmen desteği, Yerel yönetimlerde seçmen desteği, Hükümetin performansı ile ilgili kanaatler, Ocak ayı gündem konuları 12 Büyükşehirde, 2060 kişiye soruldu.

AREA Araştırma'dan Mustafa Karan'ın verdiği bilgiye göre araştırma %95 güven aralığına sahip. Araştırmaya göre Türkiye'nin en önemli sorunu ekonomi.

KARARSIZ SEÇMENLER SONUCU BELİRLEYECEK

Ankete göre, toplam seçmen üzerinden AKP+MHP ittifakına oy vermeyi düşünenlerin sayısı %38.7, CHP+İYİ Parti ittifakına oy vermeyi düşünlerin sayısı %35.3. Kararsız seçmenlerin ise oranı yüksek, %18.9. Bu durumda 2019 yerel seçimlerinde belirleyici olan kararsız seçmenin tavrı olacak.

Araştırma 7 Ocak - 3 Şubat 2018 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Samsun, Trabzon Malatya, Erzurum ve Gaziantep'te yapıldı. Siyasi partilerin seçmen desteği, Yerel yönetimlerde seçmen desteği, Hükümetin performansı ile ilgili kanaatler, Ocak ayı gündem konuları 12 Büyükşehirde, 2060 kişiye soruldu. AREA Araştırma'dan Mustafa Karan'ın verdiği bilgiye göre araştırma %95 güven aralığına sahip.

Kaynak: gerçekgundem

Bakmadan Geçme