Anlamlı İmza Günü

Malatya'da 2 okulun ortaklaşa düzenleyeceği kitap tanıtım ve imza günü programı 22 Mayıs'ta Malatya Park AVM'de başlıyor.

Malatya’da 2 okulun ortaklaşa düzenleyeceği kitap tanıtım ve imza günü programı 22 Mayıs’ta Malatya Park AVM’de başlıyor.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Kernek Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenleyecekleri Kitap Tanıtım ve İmza Günü programı, iki okulun kurduğu yayınevlerinden çıkan kitapların tanıtımı ve imza günü gerçekleştirilecek.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Yayınevi (CAL) ve Kernek Anadolu Lisesi Yayınevi’nden (KAL) çıkan kitapları lise öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yazıldı.

Battalgazi sınırlarındaki Cumhuriyet Anadolu Lisesi (CAL) ile Yeşilyurt sınırlarındaki Kernek Anadolu Lisesi'nin (KAL), ortaklaşa düzenledikleri Kitap Tanıtım ve İmza Günü, 22- 24 Mayıs tarihleri arasında MalatyaPark AVM'de yapılacak. 

Yayıncılık sertifikasına sahip nadir okullar arasında yer alan CAL ve KAL yayın kurulu, “üreten okul” idealini gerçekleştirmek için yola çıktıklarını ve bu programın Cumhuriyetin 100. yıl anısına yapılacağını bildirdi.

İki lisenin yayın kurulları tarafından, etkinliğe ilişkin şu bilgi verildi: 

"Dijital dünyanın bu kadar baskın olduğu bir zamanda eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını dikkate alan öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin şiir, hikâye ve deneme gibi edebi alanlarındaki ilgilerini doğru bir zamanda yönlendirerek bu yeteneklerini somut projelere dönüştürmeyi başarmıştır. Bu çerçevede Battalgazi bölgesinde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Yeşilyurt bölgesinde bulunan Kernek Anadolu Lisesinin Malatya AVM de ortaklaşa düzenleyecekleri Kitap Tanıtım ve İmza Gününe tüm halkımız davetlidir. Okullarımızı yazarlık havzasına dönüştürmeyi planlayan CAL Yayıncılık (Cumhuriyet Anadolu Lisesi Yayınları) ve KAL Yayıncılık (Kernek Anadolu Lisesi Yayınları) öğretmen ve öğrencilerimiz başta olmak üzere eğitim camiasında öne çıkan yazarların eserlerini kültür hayatımıza kazandırmayı planlamaktadır. Yayıncılık sertifikasına sahip nadir okullar arasında yer alan okullarımız ‘üreten okul’ idealini gerçekleştirmek, öğrencilerimiz arasında okuma ve yazma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak, dilimizin zenginliğine katkı sağlamak için bu yıl yayınladığımız eserleri Cumhuriyetimizin 100 yılı anısına ithaf edilmiş olması ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.  22-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında Malatya AVM’ de fuar havasında geçmesini arzuladığımız Kitap Tanıtım ve İmza Gününe her iki okuldan 60’ın üzerinde yazarımız katılmaktadır. Çocuklarımızın sosyal medyanın karanlık dehlizlerinde kaybolduğu bir zamanda ‘marifet iltifata tabidir’ özlü sözü gereği sahile vuran bir denizyıldızını da siz yaşama döndürün” 

Bakmadan Geçme