Aracınızın kışlık bakımını unutmayın

Malatya sanayi esnafı, sürücüleri araçlarının kışlık bakımını bir an önce yaptırmaları konusunda uyardı.

Malatya Yeni Sanayi Sitesinde otomobil tamirciliği yapan Basri Turhan, arabalarının kışlık bakımlarını ihmal eden araç sahiplerinin, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek arızalar nedeniyle büyük masraflarla karşılaşabileceklerini ifade etti.
Turhan kış aylarında otomobillerin yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatı, silecekleri, akü ve lastiklerinin kontrol edilmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Kışa girdiğimiz şu günlerde araçların bakımını yaptırmak büyük önem taşıyor. Kışın, özellikle kişiye ayrıca bir maddi külfet getirebilecek nedenleri en aza indirebilmek için araçlarda bir takım bakımlar yapıyoruz. Özellikle motorun donmasını önlemek için saf su yerine antifriz koyuyoruz. Eğer araçta sadece saf su olursa donma olur. Bunlar basit ama araç sahibini büyük masraflardan kurtaracak önlemler” dedi.

Arabalarının kışlık bakımlarını ihmal eden araç sahiplerinin, kış şartlarında araçlarında oluşabilecek arızalar nedeniyle ağır faturalarla karşılaşabileceklerini de belirten Turhan, “Bu bakımlara öncelikle kar lastiklerini takarak başlayabilirler. Tabi bu bakımlar daha sonra oluşabilecek büyük masrafların önünü keser. Ancak burada işin ekonomik boyutundan ziyade can kurtarıcı tarafına bakmak lazım diye düşünmeliyiz. Aracımızın kışlık lastiklerinin olmaması Malatya'nın sert ikliminde istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Yine alınacak diğer önlemlerde hayati derecede önemlidir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme