Artık soru bankası almanıza gerek yok

Türkiye'de koronavirüs yüzünden online eğitimin sürdüğü bir ortamda öğrencilere internet üzerinden ücretsiz orijinal soru yayınlayan sorufidani.com kendi alanında bir ilki başardı.

Türkiye’de koronavirüs yüzünden online eğitimin sürdüğü bir ortamda öğrencilere internet üzerinden ücretsiz orijinal soru yayınlayan sorufidani.com kendi alanında bir ilki başardı.

KPSS, KPSS ALAN, LİSELERE HAZIRLIK, ORTAOKUL, İNGİLİZCE, ÜNİVERSİTE HAZIRLIK, GENEL KÜLTÜR gibi birçok farklı alan için soru seçenekleri sunan sorufidani.com’un kuruluşu çok anlamlı bir hikayeden geliyor.

11 Kasım 2019’da milli ağaç dikme seferberliğinin olduğu gün saat 11.11’de yayın hayatına başlayan sorufidani.com’un kurucusu Aykut Arslantaş, “Dikilen ağaçların korunması adına bir fidan da biz diktik” dedi.

SORUFİDANI.COM NEDİR?
İnternet üzerinden orijinal soru yayınlayan özgür bir platform olan Sorufidanı, kâğıt israfını önlemek adına kurulduğunu ifade eden Arslantaş, “Bir defa kullanılacak bir kitap için ağaçların kesilmesini önlüyoruz. Kullanıcılara internetten ve farklı platform ve cihazlardan soru çözebilme imkânı sağlıyoruz ve bu sayede kâğıt kullanımını azaltarak doğanın korunmasına katkıda bulunuyoruz” dedi.

ONLİNE ÇALIŞAN BİR YAYINEVİYİZ
Sorufidanı, klasik yayınevlerinin aksine kâğıt kullanımını minimum düzeyde tutan online bir yayınevidir diye ifade eden Aykut Arslantaş, “Bir yayının yayınlanabilmesi için gereken bütün aşamaları eksiksiz yerine getiren, sadece bunun için kâğıt yerine akıllı cihazları kullanan bir yayınevidir. Sorufidanı internetten soru çözmek isteyen herkes için ücretsiz ve orijinal soru yayınlamaktadır” dedi.

ESERLERİ KİM HAZIRLIYOR?
Eserler, platforma eğitmen olarak kaydolan deneyimli eğitmenler ve Sorufidanı orijinal ekibi tarafından hazırlandığını, eğitmen olarak kaydolan kullanıcıların deneyimlerini ve uzmanlıklarını teyit etmeden soru yayınlamalarına müsaade etmediklerini belirten Aykut Arslantaş, eseri hazırlayan eğitmenlerin isimlerini eserlerin hemen altında bulabileceklerini belirtti. Eserleri hazırlayan eğitmenler, hazırladıkları eserlerin özgün olduğunu teyit eden sözleşmeyi kabul ettiklerini ve bu sayede, her bir sorunun birebir eser sahibi eğitmen tarafından hazırlandığından emin olduklarını ifade etti.

5 YILDA YÜZDE 10 İSRAFI ÖNLEMEK

Hedeflerinin 5 yıl içinde kâğıt kullanımını ülke genelinde %10 oranında düşürmek olduğunu vurgulayan Arslantaş, “Küçük bir oran gibi görünse de ülkemizdeki yıllık kitap basılma sayısı yaklaşık olarak 600 milyon adettir. Sorufidanı sayesinde kâğıt kullanımını azaltıp her yıl yaklaşık olarak 300 bin ağacı kurtarabileceğimiz anlamına gelmektedir” diye vurguladı.
Detaylı olarak incelendiğinde bizim kurduğumuz yayınevi sisteminin dünyada bir benzeri bulunmadığını ve bunun da doğayı daha fazla korumak için bir şans ve sorumluluk getirdiğini belirtti.

Yorumlar 2
Kadir A. 26 Ocak 2021 12:49

Çok başarılı bir çalışma, tebrik ederim.

Akif 25 Ocak 2021 20:28

Geleceğe işık tutacak bir proje, başarılarınız katlanarak artmasi ümidiyle

Bakmadan Geçme