Aziz Mutlu'nun hedefi Türkiye şampiyonluğu

İnönü Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisi ve profesyonel boksör Aziz Mutlu, Üniversiteler Türkiye Boks Şampiyonasında birinci olmayı hedefliyor.

Hedefleri ve çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mutlu, Antrenörü Kemal Kargı ile 8 yıldır birlikte çalıştıklarını söyledi.
Mutlu, 8 yıldır profesyonel olarak boksla ilgilendiğini belirterek, "Bu süreçte çeşitli müsabakalara katıldık. 6 aylık kamp ve antreman sürecinden sonra Malatya'da 3 Gruplar Türkiye Boks Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldum. Mart ayındaki Türkiye Boks Şampiyonasına hazırlanıyorum. Hedefim şampiyonda birincilik elde etmektir" şeklinde konuştu.

“Aziz, grup üçüncüsü oldu”

İnönü Üniversitesi Spor Şube Müdürü ve Uluslararası Taekwonda Hakemi Salih Çoşar'da İnönü Üniversitesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından 21-26 Kasım tarihleri arasında Boks Federasyonu tarafından düzenlenen 30 ilin katılım gösterdiği ve İnönü Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı şampiyonada "Malatya Üç Gruplar" büyükler kategorisinde +91 kiloda yarışan Aziz Mutlu'nun grup üçüncüsü olduğunu söyledi.

Coşar, İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi ve Spor Şube Müdürlüğünün üniversitedeki sporculara ve personele yönelik spor faaliyetleri organize etmekte olduğunu dile getirerek, "Öğrencilere yönelik olan bir yıllık spor faaliyetleri çerçevesinde şu an 26 branşta faaliyet gösteriyoruz. 26 erkek takımımız var. Bunlar atletimizden yüzmeye kadar faaliyet gösteriyorlar. Bayanlardan da 24 takımımız mevcut. 2016-2017 eğitim öğretim yılı çerçevesinde 50 takımla İnönü Üniversitesini üniversiteler arası alanda temsil edeceğiz" diye konuştu.

Coşar, kendilerine her manada destek veren İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a ve İnönü Üniversitesi çalışanlarına teşekkür etti.

Antrenör Kemal Kargı ise Aziz Mutlu’nun başarısının İnönü Üniversitesinin üniversiteler arasında yapılacak olan boks maçları ve Türkiye birinciliğine de katkısının olacağını kaydetti.

Yorumlar 3

Bakmadan Geçme