Bakan Kurtulmuş ve Tüfenkci STK temsilcileriyle bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da 'Sivil Toplumla Dayanışma' toplantısına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’da ‘Sivil Toplumla Dayanışma’ toplantısına katıldı.

Bir otelde gerçekleşen toplantıda konulan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Sivil toplum kuruluşu olmak demek, gönüllü olarak kendisini, vaktini, imkanlarını kullanarak millete hizmet etmek için bir araya gelmek demektir” dedi. Sivil toplum kuruluşlarının resmi kuruluşlar olmadığını ifade eden Kurtulmuş, “Sivil toplum kuruluşları millet adına, devletin eksik bıraktığı yerleri dolduran hatta zaman zaman devlete yol gösteren kuruluşlardır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların devam ettiğini de belirten Bakan Kurtulmuş, “Bugün Türkiye’nin önü yine kesilmeye çalışılıyor. Türkiye yine başka bir şekilde yolundan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. İşte burada sivil toplum kuruluşları olarak sizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Gerçekten milletin değerlerine sahip çıkarak, medeniyetimizin değerlerine sahip çıkarak bu ülkenin daha ileri gitmesine inşallah hep birlikte vesile olacağız” şeklinde konuştu.

Demokratik bir şekilde iş başına gelmeyi düşünmeyenlerin Türkiye’de her zaman silahların gölgesine sığınarak siyaset yaptıklarını da vurgulayan Kurtulmuş, “1950-1960 arasında iktidarın hangi hatası olursa olsun karşısındaki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarla demokratik alanda hesaplaşmak yerine paletlerin arkasına sığınarak darbe ile iktidardan uzaklaştırılmasını tercih etmiştir.

15 Temmuz’da bu kara teşebbüsün arkasında da hiç kuşkunuz olmasın ki millet iradesini sandıkta kıramayanların çok fazla payı olduğunu ifade etmek isterim. Sizi bir şekilde ikna edemeyeceklerini inananlar ne yaptılar, 15 Temmuz’da bir eşkıya şebekesinin arkasına sığınarak 15 Temmuz’da FETÖ’cü cinayet şebekesini harekete geçirdiler” dedi.

Terör örgütlerinin her zaman maşa olarak kullandığına da dikkat çeken Kurtulmuş, Türkiye’nin 40 yıldır başına bela edilen PKK terör örgütünün bu süre zarfında ülke ekonomisine 1,5 Trilyon dolar zarar verdiğini dile getirdi. Türkiye’nin ayaklarında zincir takılarak yerinde mahkum edildiğini kaydeden Kurtulmuş, “Yetmedi şimdi Türkiye’yi birtakım sınır dışındaki hareketlerle bloke etmeye çalışıyorlar. PYD, YPG ve benzeri örgütler bir taraftan DEAŞ ve benzeri örgütler bir taraftan Türkiye’nin üzerine salınıyor. Kuzey Irak’taki bu referandum meselesi inanın ki Türkiye’yi bu çevrede gölgelemek, bloke etmek içindir. PYD’ye verilen destek, PYD’nin kara gözüne aşık oldukları için değildir. Adım gibi biliyorum kullanım tarihleri bittiği zaman DEAŞ’ın ismini de PYD’nin de YPG’nin ismini de bu salonda kimse hatırlamayacak, onlar da çöp tenekesine atılacaklardır. Amaç şimdi bunları destekleyerek Türkiye’yi meşgul etmeye çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmeyeceğiz" diye konuştu.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Vali Vekili Mehmet Ali Aytaç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Nurettin Yaşar ve Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Bakmadan Geçme