Bakan Tüfenkci Avukatlar Günü'nü kutladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci, kendisinin de avukat olduğunu hatırlatarak, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Av. Bülent Tüfenkci, kendisinin de avukat olduğunu hatırlatarak, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı. Bakan Tüfenkçi, "Bu mesleği yapmış olmam dolayısıyla avukatlarımızın görevlerini icra ederken karşılaştıkları ekonomik, sosyal ve hukuki sorunları daha iyi anlayabiliyorum” dedi.

Bakan Bülent Tüfenkci toplumsal ve bireysel adaletin sağlanmasında önemli olan savunma hakkının anayasal güvence altına alındığını ifade ederek, "Demokrasinin ve hukuk devletinin vazgeçilmez koşulu olan bu hak, toplumsal barışı ve adaleti güçlendirmesi yanında bireyin kendini ifade etmek ve uğradığı haksızlığı gidermek amacıyla başvurduğu en medeni yoldur” dedi.

İddia, karar ve savunma hakkının uygulayıcılarının avukatlar olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Avukatlar mahkeme süresince sanığın savunma hakkını yerine getirerek adalete hizmet eder, vatandaşları yönlendirip bilgilendirirler. Savunmanın temsilcisi avukatların olmadığı yerde adil yargılamadan bahsedilemez. Uyuşmazlıkların çözümüne olan katkıları yanında, maddi gerçeklerin de ortaya çıkarılmasına hizmet eden avukatlarımız bu anlamda kamusal bir görevi de yerine getirir. Avukat olmam ve uzun süre bu mesleği yapmış olmam dolayısıyla avukatlarımızın görevlerini icra ederken karşılaştıkları ekonomik, sosyal ve hukuki sorunları daha iyi anlayabiliyorum. Avukatlık mesleğine ve avukatlarımıza gereken değerin verilmesi, onların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesi hukuk sistemimizin güçlenmesi bakımından önemlidir. Hükumetlerimiz döneminde yargıyı güçlendirmek adına köklü reformlara imza attık, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile de yargı bağımsızlığı yanında tarafsızlığını da getireceğiz. Böylece yargıda vesayet son bulacak, yargıya olan güven artacak, kararlar daha hızlı alınacak, dolayısıyla avukatlarımız için de daha rahat bir çalışma ortamı oluşacak. Bu duygularla kamu vicdanının ve adaletin sağlanmasında, savunma hakkının kullanılmasında önemli görev üstlenen hak ve özgürlüklerin savunucusu tüm avukatlarımızın avukatlar gününü kutluyorum” dedi.

Bakmadan Geçme