Bakan Tüfenkci, Malatya Tanıtım Günlerine katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eşi Esra Tüfenkci ile birlikte İstanbul'daki Malatya Tanıtım Günlerinde gurbetçilerin buluşma noktası haline gelen Yeşilyurt Belediyesinin açtığı standı ziyaret etti. Tüfenkci, vatandaşlara gün kurusu ve kiraz kurusu ikramında bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, eşi Esra Tüfenkci ile birlikte İstanbul’daki Malatya Tanıtım Günlerinde gurbetçilerin buluşma noktası haline gelen Yeşilyurt Belediyesinin açtığı standı ziyaret etti. Tüfenkci, vatandaşlara gün kurusu ve kiraz kurusu ikramında bulundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, iç tasarımında tarihi Yeşilyurt Konaklarının maketleri ile Yeşilyurt’u anlatan fotoğrafların yer aldığı, yöresel ikramlar ve halk oyunları gösterileriyle dikkatleri üzerine çeken stantta ağırladığı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile eşi Esra Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban ve diğer misafirlerine yöresel yemekler ve tatlı ikram etti. Ziyarete katılanlar Malatya ve Yeşilyurt üzerine sohbetler yaparken, Malatya’nın turizm, ekonomi, spor, sosyal, sanatsal ve kültürel yönden gelişimi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Tüfenkci, eşi Esra Tüfenkci ile birlikte gurbetçilere gün kurusu ve kiraz kurusu ikram etti. İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında gerçekleşen açılış töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya’nın bütün güzelliklerini İstanbul’daki hemşehrilerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Misafirlerimizi ‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla Malatya’ya yakışan ölçülerde ağırlıyoruz. Sizlerle bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz. Malatya’nın suyu sert, insanı merttir. İnsanı mert şehirden hepinize selamlar getirdik. Malatya’nın kültürünü, değerlerini, kayısısını, kirazını, tadına doyulmaz yöresel yemeklerini, tatlılarını İstanbul’daki değerli hemşehrilerimizle buluşturduğumuz için onur duyuyoruz. Gurbetçilerimizin doğdukları, büyüdükleri memleketlerine sahip çıkmaları hepimizi mutlu ederken, yerel yönetimler olarak bizlerin de hizmet aşkını arttırmaktadır. Gurbetteki hemşehrilerimizin yanı sıra Anadolu’nun farklı kentlerinden İstanbul’a gelen vatandaşlarımızla bir araya gelmemizi sağlayan Malatya Tanıtım Günlerinde Yeşilyurt Belediyesi olarak ‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla siz değerli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Buradaki amaç sohbet etmek, kentimiz hakkında bilgiler vermek, tebessüm etmek, yöresel güzelliklerimizi hemşehrilerimizle buluşturmaktır. Burada olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Organizasyonu düzenleyen Malatya Dernekler Federasyonu Yönetimi (MADEF) tarafından Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Eski Milli Eğitim Bakanı ve Malatya Milletvekili Metin Emiroğlu, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Malatyalı Gülay Yedekçi, İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı Malatyalı Yasin Kartoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek başta olmak üzere siyasetçi, bürokrat, milletvekilleri ve gurbetçiler de Yeşilyurt Belediyesi standına yoğun ilgi gösterdi.

Bütün misafirleriyle yakından ilgilenip yöresel yemekler ikram eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 3,5 yıllık görev dönemi içerisinde yaptıkları hizmetlerin yanı sıra geleceğe yönelik tasarlanan projeler hakkında bilgiler paylaşıp, hizmetleri anlatan dergi, broşür ve gazeteleri ziyaretçilere verdi.

Yeşilyurt ilçesindeki yetim ve öksüz çocuklara yönelik yürütülen ‘KEŞKE’ projesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alan Başkan Polat’ı tebrik eden gurbetçiler, tarihi Yeşilyurt Konaklarını anımsatan maket evlerin önünde bol bol fotoğraf çektirirken, Yeşilyurt ilçesinin tüm yerleşim alanları ile Yeşilyurt Belediyesi hizmetlerini tanıtan sinevizyon gösterimini ilgiyle izledi.

Bakmadan Geçme