Başkan Çakır'dan 29 Ekim mesajı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesajında, Bu iman sayesindedir ki bütün imkansızlıklara rağmen adını tarihe altın harflerle yazdıran bir kurtuluş mücadelesi verdi ifadelerini kullandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesajında, “Bu iman sayesindedir ki bütün imkansızlıklara rağmen adını tarihe altın harflerle yazdıran bir kurtuluş mücadelesi verdi” ifadelerini kullandı.

Başkan Çakır, Türk milletinin şanlı tarihinin, eşsiz zafer örnekleriyle dolu olduğunu belirterek, "İstiklal Savaşı’nda yeterli topumuz, tüfeğimiz hatta ekmeğimiz yoktu ama milletimiz sarsılmaz bir imana sahipti. Bu iman sayesindedir ki bütün imkansızlıklara rağmen adını tarihe altın harflerle yazdıran bir kurtuluş mücadelesi verdi. Milletimiz tarihin her döneminde olduğu gibi hiçbir baskı ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini, bütün dünyaya haykırdı” ifadelerini kullandı. Başkan Çakır mesajının devamında, "İstiklal mücadelesi yıllarında, ülkemizi topla tüfekle parçalayamayacağını anlayan güçlerin, bugün çok daha sinsi ve karanlık planlarla bölmeye çalıştığını görüyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan en sinsi ve en kirli oyunlardan biri terör olaylarıdır. Dış güçler taşeron terör örgütleri eliyle bin yıldır bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayan milletimiz arasına fitne sokmaya çalışmaktadır.15 Temmuz darbe girişimi de bu oyunlardan bir tanesidir. Milletimiz sahip olduğu tarihi tecrübe ve sağduyu ile bu karanlık oyuna düşmedi ve asla da düşmeyecektir. Bu kardeşliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. İstiklal Savaşında ortaya konan kararlılık ve fedakarlık herkes tarafından yeniden hatırlanmalı. 94 yıl önce kurulan Cumhuriyetimiz dünya var oldukça ilelebet yaşayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme