Başkan Gürkan'ın vazgeçemediği firma

Selahattin Gürkan'ın vazgeçemediği firma hangisi? Gürkan o firmaya sürekli niye iş veriyor? Hem Battalgazi Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi'nde sayısız iş alan Ankara firmasının Malatya firmalarından ayrıcalığı ne? Bedelsiz yapılmış projeye neden 292 bin lira verildi? Mahir Temur'un haberi…

Selahattin Gürkan’ın vazgeçemediği firma hangisi? Gürkan o firmaya sürekli niye iş veriyor? Hem Battalgazi Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi’nde sayısız iş alan Ankara firmasının Malatya firmalarından ayrıcalığı ne? Bedelsiz yapılmış projeye neden 292 bin lira verildi? Mahir Temur’un haberi…

 

Mahir Temur- Özel Haber

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yatırımlarından Yeni Şire Pazarı Projesi için bedelsiz iki ay çalışıp proje hazırlayan Malatya Mimarlar Odası’nın projesi sebep gösterilmeden kabul edilmezken, pazarlık usulü ile Ankara’da bulunan Kayhan Mühendislik’e 292 bin liraya verildiği öğrenildi.

 

BİRÇOK İŞ O FİRMAYA VERİLDİ

Hem Yeni Şire Pazarı’nın hem de Buğday Pazarı’nın projesini alan Kayhan Mühendislik’in belediyelerden aldığı ilk iş bunlar değil. Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel’e göre “Adrese teslim proje” olarak adlandıran bu iki proje haricinde Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası İç Tefrişat Projeleri, 3 Boyutlu Görselleri, Yaklaşık Maliyet ve Teknik Şartname Dosyasının Hazırlanması Hizmet Alım işi, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası Yaklaşık 15000 m2 Proje, Metraj ve Keşiflerinin Hazırlanması işi, Malatya Büyükşehir Belediyesi - Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası Projesi Kayısı Küme Aktivasyonu ve Küme Alt Yapısını Güçlendirme Projesi, Battalgazi Belediyesi - DSİ Şube Müdürlüğü Hizmet Binası Atölye, Depo Binaları Komple Proje ve Keşif Metraj Şartname Hazırlanması İşi, Malatya Büyükşehir Belediyesi – Malatya Kayısı Kümeleme Aktivasyonu ve Küme Altyapısını Güçlendirme Projesi, Malatya Kayısı Küme Yerleşkesi Uygulama Projesi Hizmetleri projelerinin Kayhan Mühendislik’in aldığı bildirildi.

Malatya’mızda çok deneyimli onlarca mimarlık ofisi varken Ankara’daki aynı firmaya neden veriliyor bu işler, diye ifade eden Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel, “Kent yapısı oluşturulurken en ağır yükü taşıyan yereldeki mimar meslektaşlarımıza neden güvenmiyor Belediyelerimiz? Ve işte aynı anlayıştan dolayı kentimizin gelişimi diğer illere göre daha yavaş ilerliyor ne yazık ki” dedi.

Malatya Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel’in basına gönderdiği yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin Vizyoner Projeleri adı altında yapacağı Yeni Şire Pazarı Projesi için yapılacak toplantıya davet edildiklerini ve burada bu projenin bedelsiz bir şekilde Mimarlar Odası olarak üstlenebileceklerini ve bunun kabul edildiğini bildirdi. Fidanel, bu proje için iki ay çalıştıktan sonra çıkarılan projenin çok beğenildiğini ancak sonradan Ankara’da faaliyet gösteren Kayhan Mühendislik’e verildiğini vurguladı.

Bu proje gibi onlarca projenin adrese teslim olarak Kayhan Mühendislik’e verildiğini bildiren Fidanel, “Tüm tecrübemizle Malatya’mıza hizmet amacıyla hiçbir ücret talep etmeden çok özel bir proje hazırlamak için kollarımızı sıvadık. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucunda avan projemiz hazırlandı. Büyükşehir Belediyesinde bir sunum gerçekleştirdik. Projemiz çok beğenildi ve değerlendirileceği söylendi.  Ancak sonradan öğrendik ki yıllardır bu projeler adrese teslim şeklinde tek elden çıkıyormuş. Ankara’da bulunan KAYHAN MÜHENDİSLİK firmasına pazarlık usulü (21F)  ile Şire Pazarı ve Buğday Pazarı projesi verildi. Ve bunun gibi onlarca projenin aynı firmaya verildiğini öğrendik” diye ifade etti.
     
BEDELSİZ YERİNE 292 BİN TL

Selahattin Gürkan’ın hem Battalgazi hem de Büyükşehir Belediyesi’nde vazgeçemediği Kayhan Mühendislik’in Yeni Şire Pazarı Projesi ve Yeni Buğday Pazarı Pojesi için pazarlık usulü ile Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 580 bin lira aldığı öğrenildi.

Malatya Mimarlar Odası’nın iki ay çalışıp bedelsiz olarak hazırladığı Yeni Şire Pazarı Projesi için Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili firmaya 292 bin lira pazarlık usulüyle verdiği edindiğimiz bilgiler arasında.

AYNI FİRMA AHMET ÇAKIR DÖNEMİNDE DE İŞ ALMIŞ

Kayısı Haber olarak ulaştığımız belgelere göre Kayhan Mühendislik’in Ahmet Çakır döneminde de bazı projeleri aldığı görülüyor.

2016 yılında -Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası Projesi Kayısı Küme Aktivasyonu ve Küme Alt Yapısını Güçlendirme Projesi için aynı firmaya 120 bin lira verildiği ve yine 2016 yılında Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kayısı Kümeleme Aktivasyonu ve Küme Altyapısını Güçlendirme Projesi Malatya Kayısı Küme Yerleşkesi Uygulama Projesi Hizmetleri için 130 bin lira verildiği ulaştığımız belgelerde açık bir şekilde görülüyor.


KAYHAN MÜHENDİSLİK’İN YAPTIĞI BAZI PROJELERİN MALİYETLERİ

- Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası İç Tefrişat Projeleri, 3 Boyutlu Görselleri,  Yaklaşık Maliyet ve Teknik Şartname Dosyasının Hazırlanması Hizmet Alım İşi. 
-Dönem: Selahattin Gürkan
- Tarih: 05.04.2017
-Sözleşme: 180 BİN TL

-Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası Yaklaşık 15000 m2 Proje, Metraj ve Keşiflerinin Hazırlanması İşi.
-Dönem: Selahattin Gürkan
-Tarih: 09.12.2014
-Sözleşme: 120 BİN TL

-Malatya Büyükşehir Belediyesi - Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk ve Borsası Projesi Kayısı Küme Aktivasyonu ve Küme Alt Yapısını Güçlendirme Projesi
-Dönem: Ahmet Çakır
-Tarih: 07.12.2016
-Sözleşme: 120 BİN TL

-Battalgazi Belediyesi - DSİ Şube Müdürlüğü Hizmet Binası Atölye, Depo Binaları Komple Proje ve Keşif Metraj Şartname Hazırlanması İşi.
-Dönem: Selahattin Gürkan
-Tarih: 09.12.2014
Sözleşme: 122 BİN TL

 
-Malatya Büyükşehir Belediyesi – Malatya Kayısı Kümeleme Aktivasyonu ve Küme Altyapısını Güçlendirme Projesi Malatya Kayısı Küme Yerleşkesi Uygulama Projesi Hizmetleri.
-Dönem: Ahmet Çakır
-Tarih: 19.09.2016
-Sözleşme: 130 BİN TL

-Malatya Büyükşehir Belediyesi – Şire Pazarı Uygulama Projeleri ve Keşif Metraj İhale      
-Dönem: Selahattin Gürkan
-Tarih: 20.04.2020
Sözleşme: 292 BİN TL

   
-Malatya Büyükşehir Belediyesi – Buğday Pazarı Uygulama Projeleri ve Keşif Metraj  
-Dönem: Selahattin Gürkan
-Tarih: 20.04.2020
Sözleşme: 288 BİN TL 


     
Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 6
Kenan 23 Aralık 2020 10:44

Başkanımız bazı firmaları çok sever, 30 yıldır tutar onlar da başkanımızı çok sever. Yeri geldiğinde sponsor olurlar yeri geldiğinde bağış yaparlar. Böyle de cömert adamlar. Başkanın il takıntısı yok bazen Malatya bazen Ankara İstanbul bazen Adana. Ama tuttuğunu tam tutar bırakmaz.

MEHMET 23 Aralık 2020 10:21

ŞİRKETİN ORTAGI OLABİLİR Mİ ACABA

Bilal 23 Aralık 2020 00:06

Bu sadece beraber çalıştığı proje firması mimarlar sikayetci. Bunun gibi farklı iş kollarında sürekli çalıştıkları bir çok firma var. Örneğin Kent yazılım adana firması Battalgazi ilk donemlerinden beri Gürkan ile çalışıyor. Şu an Maski de tüm bilgi işlem yazılımları bu firmaya 1 milyona yakın bir ücret karşılığında verildi. Alımlar 21f veya doğrudan teminlerle parça parça yapıldığı için kimsenin haberi olmuyor.

Hasan 22 Aralık 2020 18:28

Haberden sonra ne olacak biliyormusunuz, hiç bir şey olmamış gibi bu firma ihaleler almaya devam edecek, belediyeden bir açıklama yapılmayacak. Peki suçlu kim olacak. Tabiki haberi yapan gazeteci..

Malatyalı 22 Aralık 2020 16:22

2 milyon liraya ihale edilmiş işi 20 bin liraya yaptık diyen başkan, bedava yapılmış projeye 292 bin lira verilmesine açıklık getirebilecekmi?

Asgari ücretli 22 Aralık 2020 15:35

Hayırlı işler usta!!!!

Bakmadan Geçme