Başkan Polat, o dev resmi inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehit Astsubay Ömer Halisdemir resminin çizildiği Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezinde yaptığı incelemede, resmin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından uygun duvarlara uygulanan görsel çalışmalar kapsamında, İMKB Okul duvarına çizilen resimlerin ardından ‘15 Temmuz’ direnişi temasıyla Yeşilyurt Halk Eğitim binasının 85 metrekarelik duvarına 80 litre özel yağlı boya kullanılarak astsubay Ömer Halisdemir'in dev Türk Bayrağı ve tank ile birlikte resmi yapılmıştı. 4 öğretmen tarafından 10 günlük çalışma ile yapılan ‘Anıt Resim’ uygulaması vatandaşların takdirini toplamıştı. 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi sırasında büyük bir direniş gösterip, duruş sergileyen Malatyalılar, Şehit Ömer Halisdemir başta olmak üzere diğer darbe şehitlerini unutturmamak amacıyla hassas bir yaklaşım sergileyen Yeşilyurt Belediyesine ‘Anıt Resim’ projesinden dolayı teşekkür etti. Ramazan İnak ve Yusuf Özdemir isimli vatandaşlar, Ömer Halisdemir resmi için Başkan Özdemir'e teşekkür ederek, "Şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz. Güzel ülkemize hiçbir zaman yabancı devletler hükmedemez, gerekirse bizde canımızı vermekten kaçınmayız. Çok anlamlı bir resim olmuş” dedi.

Kahraman şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız

Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, resmin çizildiği Halk Eğitim merkezi binasının önünde incelemede bulundu. Amacın 15 Temmuz şehitlerini unutturmamak olduğunu belirten Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bu uygulamalar gelecek nesillerimize vatan ve bayrak sevgisini taşıyacak. İsimlerini yad ettiğimiz, rahmetle andığımız kahramanları yaşatmak ve gelecek nesillerimize; geçmişimizi, tarihimizi en iyi şekilde anlatmak için bu güzel eseri kentimize ve ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Şehitlerimiz ebediyen kalbimizde yaşayacak

15 Temmuz'un Türk milleti için bir direnişin sembolü olduğunu anlatan Belediye Başkanı Polat, "Ömer Halisdemir ile 247 şehidimiz ebedi olarak kalbimizde yaşayacak ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız” sözüne vurgu yapan Belediye Başkanı Polat “15 Temmuz ülkemiz için, bu ülke evlatları için bir direnişin sembolüdür. Aslında ikinci İstikbal ve istiklal mücadelemizdir. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz darbecilere, hak ve hukuk karşıtlarına karşı ayağa kalkarak hakkı savunmuştur. 247 şehidimiz bayrağımız, vatanımız ve mukaddesatlarımız için canını feda etmiştir. Milletimiz, ülkemizi canı pahasına korumuştur. Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır” dedi.

Halisdemir canını bu millete feda etmiştir

Polat, şehit astsubay Ömer Halisdemir'in darbe karşıtı direnişin sembol isimlerinden olduğunu hatırlatarak, canını Türk milleti için feda ettiğini kaydetti. Milyonlarca insanın da bu ülke ve millet için canını feda etmeye hazır olduğunu vurgulayan Polat, "Ömer Halisdemir, Komutanının “Darbecileri içeriye bırakmayacaksın” emrinden sonra oraya gelenlere karşı göğsünü siper etmiş ve orada şehit düşmüştür. Halisdemir bu kahramanlığıyla canını bu millete feda etmiştir. Söz konusu vatan olunca milyonlarca vatan evladı canını vermeye hazırdır. Yeşilyurt Belediyesi olarak şehitlerimizin aziz hatıralarına saygı duymak, onları unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için 15 Temmuz Milli İrade Anıtını yaptık, ilçemizdeki birçok park ve sosyal yaşam alanlarına, hizmet binalarına şehitlerimizin isimlerini verdik. Ülkesi için canını hiçe sayan bu güzel şahsiyete ve tüm şehitlerimize minnet duygularımızı ifade etmek adına değerli bir projeyi hizmete sunduk. Anıt Resim uygulamasına vatandaşlarımızdan çok güzel tepkiler aldık. Bu uygulamaları artıracağız. Emeği geçen herkesi en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bizler bu konularda duyarlıyız, ülke savunması için canını ortaya koyan kahramanlarımızın isimlerini yaşatmaya yönelik hizmetlerimize devam edeceğiz. Vatanı ve bayrağı için kendi hayatını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

Bakmadan Geçme