Baskilliler Derneği'nden Vali Toprak'a ziyaret

Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün ile dernek yönetim kurulu üyeleri, Malatya Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Baskil'e daha önce projesi yapılan ve uygulamaya geçmeyen tren köprüsü üzerine yapılması planlanan karayolu köprüsü konusu dile getirildi.

Şu anda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan feribotların saaatleri ve tek çalışıyor olmasının sorunlara yol açtığını ifade eden Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, Baskil ile Malatya'nın toplumsal ve ticari kardeşliğine değindi.

Baskil ile Malatya arasındaki toplumsal birlikteliğe vurgu yapan Malatya Valisi Mustafa Toprak, köprü konusu ile ilgili inceleme yapacağını kaydetti. 15 Temmuz darbe girişiminde sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin gösterdiği birlik beraberliği hatırlatan Vali Toprak, 15 Temmuz gecesi vatandaşlar ve kolluk kuvvetleri ile organize bir şekilde darbenin püskürtüldüğünü söyledi.

Vali Toprak, son yaşanan terör eylemlerinin asıl amacının, halkı bezdirmek, korkutmak, endişe duyurmak ve kaos ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. Vali Toprak, "Ülkenin sinir uçları ile oynanarak, vatan bölünmek isteniyor. Bunun üstesinden milli birlik duygularıyla kardeşlik vebütünlük göstererek terörü alt edebiliriz" şeklinde konuştu.

Derneklerimize ve sivil toplum örgütlerine çok iş düştüğünü ve toplumsal bütünlüğün dernekler sayesinde pekişeceğini söyleyen Vali Toprak, son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar 8

Bakmadan Geçme