Beklenilen deprem Malatya Fayı üzerinde

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Malatya Fayı ve Doğu Anadolu Fayı ile ilgili twitter'dan önemli açıklamalarda bulundu. Görür, Malatya'da olması muhtemel depremlerin karıştırıldığını ve iki fayın Malatya'dan geçtiğini vurguladı.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Malatya Fayı ve Doğu Anadolu Fayı ile ilgili twitter’dan önemli açıklamalarda bulundu. Görür, Malatya’da olması muhtemel depremlerin karıştırıldığını ve iki fayın Malatya’dan geçtiğini vurguladı.

Prof. Görür, “Malatya’da olması muhtemel depremler karıştırılıyor. Malatya çevresinde iki farklı fay sistemi var. Bunlardan biri DAF, Malatya’nın 30 km güneyinden geçiyor, diğeri ise Doğanşehir-Akçadağ-Arapkir istikametindeki Malatya Fayı (MF)” diye yazdı.

Geçen gün Pütürge- Tepehan merkez üssünde 5,2 büyüklüğündeki depreme değinen Prof. Naci Görür, bu son depremin DAF üzerinde olduğunu ama ondan önceki 3 civarındaki depremin ise Malatya Fayı üzerinde olduğunu belirtikten sonra 7’nin üzerinde deprem yapabilir denilen fayın Malatya Fayı olduğunu yazdı.

DAF üzerinde ise şimdilik Çelikhan-Maraş/ Türkoğlu arasını sıkıntılı görüyoruz diye tweet atan Görür, “Zamanı bilmiyoruz. Dolayısıyla MF’nin potansiyel değeri söylendi diye Malatya’da hemen 7’nin üzerinde deprem bekliyoruz algısı doğru değil. Nereden ne gelebiliri bilmeniz ve anlamanız için sizleri bilgilendiriyoruz” dedi. 

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme