Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 1. birleşimi yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan bazı maddeler görüşülüp karara bağlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başka bir program nedeniyle ayrılmasından sonra Meclis Toplantısı Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında devam etti.

Gündem Maddeleri arasında yer alan ve Mevcut Şehir Mezarlığı alanı içerisinde kalan Yeşilyurt İlçesi Çarmuzu Mahallesi 814 ada 7-8-9 nolu parsellere enerji depolama alanı fonksiyonu verilmesine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oylanarak kabul edildi.

Gündem Maddeleri arasında yer alan ve Yeşilyurt İlçesi Çilesiz Mahallesinde bulunan Turgut Özal Çocuk Parkı içerisinde bulunan işletmelerin 5 yıllığına KDV hariç 5 bin lira karşılığında Kültür A.Ş.’ye kiraya verilmesi oylanarak kabul edildi.

Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan Başkanlığında toplandı.

Geçen toplantıya ait karar özetinin okunup kabul edilmesinin ardından, 2017 yılı Belediyeler Birliği Bütçesinin görüşülmesine geçildi.

2017 yılı Belediyeler Birliği bütçesinin 2 milyon 700 bin lira olarak belirlenmesi oylanarak kabul edildi.

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği Meclis Toplantısı da Meclis Üyesi Mehmet Karaman başkanlığında toplandı.

KAYHİB Meclis toplantısında, Arguvan ve Darende ilçelerinin birliğe üyelikleri oylanarak kabul edildi. Ayrıca, KAYHİB’in 2017 yılı bütçesi de 1 milyon lira olarak belirlendi.

Malatya Büyükşehir Meclisi, Kasım Ayı toplantısının ll. Birleşimini 16 Kasım Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.

Bakmadan Geçme