Benzinli araç mı LPG'li araç mı?

Geçtiğimiz günlerde LPG'ye yapılan 71 kuruş zamdan sonra LPG'li araç kullanmak daha pahalı mı, sorusunu doğurdu. Herkesin merak ettiği soruya Malatya Akaryakıtçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Önal cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde LPG’ye yapılan 71 kuruş zamdan sonra LPG’li araç kullanmak daha pahalı mı, sorusunu doğurdu. Herkesin merak ettiği soruya Malatya Akaryakıtçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Önal cevap verdi.

100 km. esas alınan bir mesafede benzinli araç yaklaşık 8 litre benzin tüketiyorsa LPG’li araç aynı mesafede 10 litre tüketir diyen Önal, 

“LPG’nin yoğunluğu 0,56 iken benzinin yoğunluğu  0,76’dır. Kalori hesabı yapılırken kilogram olarak yapıldığı için LPG tüketimi daha fazladır. Bunun yanında LPG’nin araç tesisat maliyeti ve % 20’lik tüketim farkını da göz önüne aldığınızda LPG nerdeyse benzinden pahalı hale gelmiş olur. LPG indirimini yüksek olduğu illerde benzin ile başa baş iken, indirimin az olduğu illerde ise LPG daha maliyetli bir hal almış durumda” diye ifade etti.

Malatya Akaryakıtçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Önal yaptığı yazılı açıklamada, LPG’ye yapılan 71 kr. zamdan sonra LPG almak benzin almaktan daha pahalı hale geldi diye ifade etti.

Bakmadan Geçme