Bir Malatyalı gitti, bir Malatyalı geldi!

16 ay önce Mustafa Sarıgül liderliğinde kurulan Türkiye Değişim Partisi'nde istifalar dikkat çekti.

16 ay önce Mustafa Sarıgül liderliğinde kurulan Türkiye Değişim Partisi’nde istifalar dikkat çekti.

CHP’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yerel seçimlere katılan Avukat Soner Gökçe, 20 Aralık 2020’de Mustafa Sarıgül’ün liderliğinde kurulan Türkiye Değişim Partisi’nde (TDP) kurucular kurulunda yer almıştı. Parti içerisinde birçok farklı görevden sonra TDP Teşkilat Başkanı ve Genel Sekreterlik görevlerini yürütürken birçok üst düzey parti temsilcileri ile istifa ettiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, Mustafa Sarıgül’ün parti politikalarından uzaklaştığı, eylem ve söylemlerinin birbiriyle uyuşmadığı ve Türkiye Değişim Partisi’ni tek adam zihniyeti ile yönettiği için Teşkilat Başkanı ve Genel Sekreter Soner Gökçe öncülüğünde; Genel Sayman Gamze Büyük, MYK üyeleri Ömer Urgun, Necmettin İzol, Gençlik Kolları Genel Başkanı Ferhat Kenan Urgun, 11 il başkanı ve ilçe başkanlarının istifa ettiği bildirildi.

Yaklaşık 2 ay önce de TDP’nin 2 numaralı ismi olarak bilinen Hasan Aydın, "Bu yönetim anlayışı ile bir siyasal parti yönetilemez" diyerek TDP Genel Sekreterliğinden ve Birinci Başkanvekilliğinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Türkiye’de artık “değişim” kaçınılmaz diyen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün “değişimi” kurulduğundan beri “içerden” oluyor sürekli.

Malatyalı Soner Gökçe’nin TDP Teşkilat Başkanı ve Genel Sekreterlikten boşalan koltuğuna yine bir Malatyalı Teoman Mutlu’nun atanması dikkat çekti.

Yapılan açıklamada, “TDP Genel Sekreterlik ve Teşkilat Başkanlığı görevine, Genel Başkan Yardımcımız Teoman Mutlu atanmıştır. Partimize, milletimize hayırlı olsun” denildi.

Mahir Temur-Kayısı Haber

Bakmadan Geçme