Büyükşehir Belediyesi ekmek büfesi yapamıyor mu?

Köprü mü yapın dedik...

Kentsel Dönüşüm kapsamında 5 yıl önce Yamaç ve Fırat mahallesinde TOKİ’nin yaptığı konutlarda ikamet eden vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne tepkili. Köprü mü yapın dedik!

Yamaç ve Fırat mahallesinin bir bölümünde inşa edilen TOKİ konutlarının sahipsiz bırakıldığını dile getiren Yamaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Hanifi Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e sorunlarını defalarca ilettiğini ama bir türlü sonuç alamadığını aktardı.

5 YILDIR OYALIYORLAR
Defalarca CİMER’e de yazı yazdığını dile getiren Muhtar Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanlığına da sürekli gittiklerini vurgularken, isteklerinin çok basit olduğunu ama her seferinde oyalandıklarını dile getirdi.

 

“KÖPRÜ İSTEMİYORUZ EKMEK BÜFESİ İSTİYORUZ”
Toplamda 3 bin 200 dairenin olduğu bir yerde 5 yıldır sadece ekmek büfesi ve market istiyoruz diyen Mehmet Hanifi Akdağ,

“Defalarca Büyükşehir Belediyesi’ne gittim. Hem yazılı dilekçe hem de sözlü olarak Başkan Gürkan’a, Osman Güder’e ilettim. Koskoca Büyükşehir Belediyesi 30 bine yakın insanın oturduğu bir bölgeye ekmek büfesi ve market yapamıyor. Alanımız olduğu halde özel teşebbüse de market yapılmasına izin vermiyorlar” dedi.

Sanki 5 yıldır Yamaç Mahallesi’ne köprü yapılmasını istiyoruz diye ifade eden Mehmet Hanifi Akdağ,

“Orduzu bölgesinde yapılan Gelincik Tepesi konutlarında doluluk oranına baktığınız zaman bizden 10 kat daha az nüfusa sahip bir yere market yapılıyor ama biz 5 yıldır bırakın marketi bir ekmek büfesi dahi yaptıramıyoruz. Sanki Yamaç mahallesine köprü istiyoruz. Kime gitsek tamam diyorlar ama 5 yıldır bizleri oyalıyorlar” dedi.

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 1
Erol 01 Mart 2022 23:21

Toki karagözde de durum aynı. Yaklaşık 800 - 900 daire mevcut. Maalesef ekmek büfesi yok. Fırın yok. Sadece 2 mini bakkal var o kadar. Bu insanlara yazıktır günahtır.

Bakmadan Geçme