Büyükşehir Belediyesi, öğretmenleri unutmadı

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan eğitimciler için 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla programlar düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu’nun katılımıyla öğretmenler onuruna yemek ve kahvaltı verildi.
2 bin 300 ortaokul öğrencisinin devam ettiği Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmenlere Özel bir lokantada akşam yemeği verildi. Programa Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gençay, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ziya Kesriklioğlu ile şube müdürleri katıldı. Yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve şahsı adına Öğretmenler Gününü en kalbi duygularla tebrik ettiğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “Öğretmenliğin kutsal olduğuna inanan bir milletiz” dedi.

Öğretmenlerin yarınları inşa ederken sadece öğretmenlik değil eğitmenlik de yaptıklarını anlatan Mumcu, “Pozitif bilimleri öğrencilere aktarıyorsunuz ama biliyorsunuz ki rehberlik kısmını da çok önemsiyoruz. Merhameti, sevgiyi, iyiliği, kardeşliği, cömertliği, Milli Manevi değerlerimiz çerçevesinde vereceğiniz katkılarla çocuklarımızı eğitiyorsunuz. Öğretmenler, çocuklarımızın aileden sonraki en büyük yol göstericisi ve rehberleridir. Aliya İzzetbegoviç, yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerektiğini belirtir. Önce inanacaksınız, inanacağız. Görevlerinizde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, programda öğretmenlere hediye edilen çantaları da takdim etti.

MABESEM eğitimcileriyle kahvaltı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ayrıca MABESEM eğitimcilerine yönelik de bir kahvaltı programı düzenlendi.
Kahvaltı programı sırasında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Sanat Sokağı ve Sanat Galerisinde Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle 34 branşta sanat kursları düzenlendiğini anımsattı.

Sanat Galerisinde yılda yaklaşık 5 bin Malatya’lının hayatına dokunduklarını kaydeden Mumcu, “5 bin hemşehrimizin boş zamanlarında belediyemizin nitelikli kurslarından faydalanmalarına imkan sağlıyoruz. O anlamda bütün hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bu katkılarından dolayı çok güzel dönüşler alıyoruz. Hakikaten Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak son dönem sizlerle birlikte ortaya koyduğumuz bu samimi çaba ve katkılarla, inşa ettiğimiz fiziki mekanlar sizlerin emeği ile birleştiğinde vatandaş memnuniyetini arttırıcı çok güzel organizasyonlar, programlar ortaya çıkıyor. Kurslarımız bunların başında geliyor. 7’den 70’e çok renkli yaş aralıklarında hemşehrilerimizi görüyoruz. Bunlar bizi çok mutlu ediyor. Talep geldiği sürece Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda arzımızı sizlerle birlikte sunmaya devam edeceğiz. Sağlıklı, mutlu, huzurlu nice 24 Kasımlar diliyoruz. Ailece hep birlikte kurum ve ülke olarak huzur diliyoruz. Sanatın bu anlamda, geleneksel kurslarımızın aslında bunalan hayatlara nasıl su serptiğini de biliyoruz. O açıdan katkılarınızdan dolayı şahsım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Kültür Daire Başkanlığı ve kurum olarak hepinize teşekkür ediyoruz. Nice huzurlu yıllar diliyoruz” dedi.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme