Çakır: Belediyeler iyi kadro kurmalı

AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır, katıldığı radyo programında, 'Zaman zaman kendi siyasetini yapmaya çalışanlar oluyor. Bu da partiye zarar veriyor...

AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır, katıldığı radyo programında, “Zaman zaman kendi siyasetini yapmaya çalışanlar oluyor. Bu da partiye zarar veriyor. İlindeyse iline zarar veriyor, ilçedeyse ilçesine zarar veriyor. İyi kadrolar kurmak gerekir. Belediyeler, hizmetler iyi kadrolarla olur. Ve kurumsal bir yapı oluşturmak gerekir” dedi.

Mahir Temur ve Sinan Cavlak’ın hazırlayıp sunduğu radyo programına telefonla katılan AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır belediye hizmetleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Malatya’da 10 radyonun ortak yayınladığı Radyo Gazetesi programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta grup toplantısında izlettirdiği videoda Malatya’ya yer vermesi konusuna değinen Çakır, “Cumhurbaşkanımızın gösterdiği görüntülerin birçoğu Malatya ile ilgiliydi. Malatya’nın güzel bir şehir olduğunu görüyorsunuz. Yeşiliyle, parklarıyla, her türlü sosyal ve kültürel alanlarıyla Malatya her noktada örnek gösterilecek bir şehir. Cumhurbaşkanımızın belediye hizmetlerimizden görüntüler göstermesi de haliyle bizleri memnun etti. Cumhurbaşkanımızın bunu ortaya koyması hem bizim belediyelerimizin hem de bütün belediye başkanlarının aslında kimin ne yaptığını gördüğünü gösterir. Cumhurbaşkanımız her şehri takip ediyor. Belediye başkanlarımızı da takip ediyor” dedi.

“TEŞEKKÜRÜ MİLLET EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında izlettirdiği videoda Malatya’da yapılan hizmetlerin Ahmet Çakır dönemine ait olduğunu vurgulayan Mahir Temur’un AK Parti teşkilatından teşekkür aldınız mı, sorusuna Çakır, teşekkür edilmedi ama teşekküre de gerek olmadığını belirtti. Çakır, Dönemimizde elimizden gelen çalışmaları yaptığını ve aslında teşekkürün millet tarafından olduğunu söyledi. Milletin de dualarıyla teşekkür ettiğini bildiğini vurguladı.

Malatya’daki belediye başkanlarına ve siyasetçilere tavsiyelerini isteyen Mahir Temur’un sorusuna önemli açıklamalarda bulundu Ahmet Çakır.

Siyasetin şahsileşmemesine dem vuran Çakır, “Siyaset kişisel menfaate dönüştürülürse bu bir faciadır. Partiye de katkısı olmaz, memlekete de katkısı olmaz. Sadece Malatya için söylemiyorum. Siyasi geleceğimiz için bir duruş sergilersek, kişisel menfaatimiz için bir duruş sergilersek ne memlekete faydamız olur ne şehrimize faydamız olur ne de partimize faydamız olur. AK Parti’nin kuruluşuna, tüzüğüne baktığımız zaman hiçbir zaman ben demeyen, ülkemiz diyen, partimiz diyen, hizmet diyen, hizmet hak için yapılır diyen bir anlayışla bakıyoruz. Bunu yapan büyük bir çoğunluk var. İstisnalar çıkacak, farklılıklar çıkacak. Bir olay çıktığında duruşumuz partimizin üyesiysek partimizin adına olacaktır. Ülkemizin menfaatini gözeterek olmalıdır. Ama kendi şahsımızın, bu maddi manevi olabilir, bu siyasi gelecek anlamında olabilir” dedi.

“BELEDİYELER İYİ KADROLARLA OLUR”

AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır sözlerine şu şekilde devam etti:

“İlişkimizi buna göre kuramayız. Birbirimizi bütünleyen, birbirimizi tamamlayan bir anlayışla yola yürümemiz lazım. AK Parti’nin başarısında aslında bu söylediklerimin varlığıyla bugünlere geldi ve yoluna devam ediyor. Türkiye’yi geleceğe taşıyor. Ama zaman zaman kendi siyasetini yapmaya çalışanlar oluyor. Bu da partiye zarar veriyor. İlindeyse iline zarar veriyor, ilçedeyse ilçesine zarar veriyor. Bütün belediye başkanlarımızın da şehirlerinin ihtiyacına göre projeler üretmesi, daha çok çalışması, özellikle parti disiplinine uyması ve partisini her şeyin üzerinde tutması gerekir. Bu olduğu takdirde belediye başkanlarımız başarır. İyi kadrolar kurmak gerekir. Belediyeler, hizmetler iyi kadrolarla olur. Ve kurumsal bir yapı oluşturmak gerekir. Bütün bunları zaten büyük oranda AK Partimiz başardığı için 19 yıldır hizmetler devam ediyor. İnşallah böyle devam eder.” diye ifade etti.

Kayısı Haber

Yorumlar 6
Yaşar 17 Şubat 2021 16:42

Evrim teorisi varsa böyle siyasetçilerin çok yaşama şansı yok.

Mehmet 16 Şubat 2021 15:04

Büyük başkan Ahmet ÇAKIR Malatya senin değerini geç de olsa anladı teşekkür ederiz hizmetleriniz için büyük başkan bak üstüne konmaya çalısıyorlar buda senin başarını gösterir

Murat 16 Şubat 2021 10:41

Son 10 yıl olsa iyi. Selahattin son 1000 yılda yapılan tüm işleri ben yaptım diyor.

Muhammed 16 Şubat 2021 08:08

Sayın vekilim ben sizin döneminizde motasta çalıştım ugramadigim haksızlık kalmadı Kayseri'de gelenler kayserideki güvenlikte çalışanı getirip müdür yaptılar simdikini öğrendim bekçiyi getirip müdür yapmışlar adam gayirmalar tam gaz devam ediyormuş değişen bişey olmamış

Ali 15 Şubat 2021 21:48

Selahattin 10 sene önce yapılan işleri ben yaptım diyor. İşi yapan Ahmet ben birşey yapmadım kurduğumuz kadrolar yaptı diyor. Aradaki farkı toplum olarak ne zaman anlarsak o zaman adam oluruz.

Elif 15 Şubat 2021 19:32

Şu edebe, şu nezakete, şu alçak gönüllülüğe bakar mısınız? Ne diyeyim işin rast gelsin, biz senin kıymetini bilemedik Başkanım. Neşet Ertaş'ın dediği gibinhata bizim, günah bizim, suç bizim.

Bakmadan Geçme