Çalık: CHP'li kardeşlerim 'Evet' ile tepki gösterecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 'denize dökeriz' söylemine tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "denize dökeriz" söylemine tepki gösterdi, "Ben inanıyorum ki CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimiz de 16 Nisan'da 'evet' diyerek bu konudaki tepkilerini sandıkta ortaya koyacaklardır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, referandum çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Çalık bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Arguvan ve Arapgir'de vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretleri esnasında açıklamalarda bulunan Başkan Çakır, mevcut sistemin Türkiye’ye birçok şey kaybettirdiğine dikkatti çekti.

GEÇMİŞTE HÜKÜMETLER HALKA YASLANMIYORDU

Başkan Çakır, "Mevcut sistem içerisinde halk olarak neleri kaybettiğimizi iyi analiz edebilirsek bu sisteme neden geçme gerekliliğimiz zaten kendiliğinden ortaya çıkar. Yapılan darbeleri hatırlayın. Türkiye her darbede 10 yılını kaybetti. Yine birçok ekonomik krizler yaşadık. Her ekonomik krizde biz Türkiye olarak 10 yıllarımızı kaybettik. Buna bağlı olarak da vesayet odakları ortaya çıkıyordu. Hükümetler hizmet yapmak yerine aslında birilerinin kuklası haline dönüşüyordu. Çünkü hükümetin gücü yoktu. Halka yaslanan bir hükümet sistemi yoktu” şeklinde konuştu. Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kimi askeriyenin içindeki cuntacı zihniyete sırtını dayıyor kimi gazete patronlarına kimi de holdinglere sırtını dayıyordu. Bu şekilde vatandaşı hizaya getirmeye çalışıyorlardı. Dolayısıyla kurulan hükümetler milletin değil birilerinin hükümeti oluyordu. O birileri de işine gelmediği zaman hükümetleri değiştirebiliyordu. Bu nedenle de Türkiye her zaman 3. sınıf ülke konumunda kalıyordu. Ta ki AK Parti dönemine kadar. AK Parti ile birlikte tüm alanlarda yapılan reformlar ile Türkiye bir sıçrama yaptı. Dolayısıyla biz Türkiye’nin daha da gelişmesi daha da güçlenmesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ diyoruz.”

94 MODEL ŞAHİNİN YERİNE SIFIR KİLOMETRE ARACI HİZMETİNİZE SUNUYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise 94 yılda 65 hükümet kurulduğunu belirterek, "Dolayısıyla bir buçuk yıla bir hükümet düşmüş ve icraat yapmak imkânsız hale gelmiş" ifadesine yer verdi. "Biz parlamenter sistem yerine, 94 model şahinin yerine sıfır kilometre ve direksiyonda sadece ve sadece milletin olduğu bir aracı milletimizin hizmetine sunmak istiyoruz" diyen Çalık, şöyle devam etti:

"Bu aracın adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve direksiyonda her zaman söylediğimiz gibi sadece milletimiz olacak. Milletimiz aynı gün seçime gidecek. Aynı gün cumhurbaşkanını seçecek, aynı gün parlamentoyu seçecek. Direksiyondaki kaptan yani milletimiz, kararını kendisi verecek. Milletimiz kimi cumhurbaşkanı seçiyorsa, o kişi cumhurbaşkanı seçildiği anda hükümeti kuracak. Güçlü bir parlamento olacak, seçtiğiniz milletvekili için ayrı sandık kurulacak ve parlamento oluşturulacak. Parlamento ve yasama güçlü hale gelecek. Kanun teklif etme yetkisi sadece TBMM'de olacak.

Biz parlamentoyu ve yasamayı güçlendiriyoruz. Az önce söylemiş olduğum üzere cumhurbaşkanı seçildiği anda hükümeti kuracağız. Hükümet kurma krizleri bu ülkeye çok zaman kaybettirdi. Sadece 7 Haziran’da yüzde 41 oy almamıza rağmen hükümet kuramadık. Hatırlarsanız o zaman seçim hükümeti kuruldu. Yine yargı milletin adına karar veriyor olmasına rağmen milletten gücünü almıyordu. Şimdi güçlü olan parlamento yargıya 7 üye seçip gönderecek. Yani milletin direkt iradesi meclise, dolaylı olarak da yargıya yansımış olacak. Cumhurbaşkanı ise yargıya 4 üye seçecek.”

HANGİ YÜZLE MİLLETİN KARŞISINA ÇIKACAKSINIZ?

Konuşmasının devamında CHP liderinin "parlamentoyu kaldıracaklar” sözlerine tepki gösteren Çalık, "CHP'nin Genel Başkanı, eski SSK müdür diyor ki 'rejim' değişecek, parlamento ortadan kalkacak. Biz sizi 2019 seçiminde göreceğiz. O zaman bakalım parlamentoya aday olacak mısın? O zaman siz hangi yüzle milletin karşısına çıkıp 'biz milletvekili olmak istiyoruz' diyeceksiniz” şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Çalık, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "denize dökeriz" söylemine de tepki göstererek, “Ben inanıyorum ki CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimiz de 16 Nisan'da 'evet' diyerek bu konudaki tepkilerini sandıkta ortaya koyacaklardır" dedi.

Bakmadan Geçme