Çalık, İspendere İçmelerini ziyaret etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İspendere İçmelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Battalgazi Belediyesi İspendere İçmelerinin alternatif tıp alanında önemli bir merkez olması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkan Vekili Mahmut Özer, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Nadir Çalık, Şahin Karahan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, bazı meclis üyeleri ve partili yöneticilerle birlikte İspendere İçmeleri alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. 

Çalışmalar hakkında Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a bilgiler verdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık ve beraberindekiler, daha sonra şifalı suların kaynağına giderek, burada şifalı sulardan içtiler. İspendere İçmelerinin Türkiye ve bölge için önemine dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmelerinin Türkiye’nin şifa dağıtan merkezi olması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Gürkan, “Burası hepimizin bildiği gibi geçmiş dönemlerde hakikaten hareketli yerlerdi. Daha sonra biraz kendi haline terk edilmiş gibi bir dönem yaşadı. Daha sonra Belediyemize geçtikten sonra İspendere’ye yapmış olduğumuz projede, şifalı suların insanlarımızın daha fazla hizmetine sunarak cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmaları başlattık. İnanıyorum ki çalışmalar bittiği takdirde burası Malatya’mızın ve çevredeki illerimizde yaşayanların ziyaretçi akınına uğrayacağı ve ziyaretçilerin şifa bulacağı bir merkez haline gelecektir. Şu anda çalışmalarımız güzel bir şekilde devam ediyor. Daha ileri ki aşamada da inşallah Genel Başkan Yardımcımız, bakanımız, milletvekillerimiz ve rektörümüzle birlikte buranın şifalı sularının yanında, aynı zamanda şifa dağıtan bir merkez olması için çalışmalarımızda devam ediyor. O konudaki projelendirme çalışmalarımızda şu anda devam ediyor. Neticelendiği takdirde onu da kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın önemli bir projeye imza attığını belirterek, “Belediye Başkanım Selahattin Gürkan, tarihimizi açığa çıkaracak ve şifalı sularımızın milletimizle buluşacağı çok önemli bir projeye imza atıyor. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Şimdi buraya gelince biraz evvel arkadaşlarımızla paylaştık. Yaşımız 50. Sanıyorum 8-10 yaşlarında babam ‘İspendere Şifalı sularına gidiyoruz’ derdi. Allah rahmet eylesin babacığım tüm sülaleyi toplar ve şifalı suları içmek için İspendere’ye gelirdik. Tabi şimdi yerel yönetimler büyüyünce, Battalgazi 300 bin nüfusa hitap edince, belediye başkanım kendi imkanlarıyla ‘Buraya neler yaparım’ diye çok önemli bir proje ortaya çıkarmış. Kültür Bakanlığımızın desteği var. Ama Kültür Bakanlığımızın desteği, belediyemizin yerelde yapacağı çalışmanın çok daha fazla bir hazinenin ortaya çıkarılması bu vesileyle Orman ve su İşleri Bakanlığımız başta olmak üzere mutlaka acilen ve hızlı bir şekilde temasa geçeceğiz. Yapılabilecek neler varsa bu konuda çalışmalarımızı yapacağız. Bütün vatandaşlarımız İspendere Şifalı Sularının hem suyundan istifade edecek, hem de yapılacak mesire yerleriyle, ziyaret yerleriyle, yürüme yollarıyla ve görsel doğasıyla buraya gelip dinlenecek, istirahat edecek, çayını, çorbasını, yemeğini yiyecek. Şifalı sularını içerek evlerine dönecek. Buraya gelerek bu şifalı sulardan içip burada kalan küçükte bir otelimiz var. Sonrasında burayı yatılı hale getirip, dinlenme, istirahat etme, hatta daha ilerisine götürme imkanları olacak” dedi.

İspendere İçmelerini Türkiye’ye mal etmek gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “İspendere İçmelerini Türkiye’ye mal etmek lazım. Bu çok kıymetli ve büyük bir hazine. Şifalı su ılık, saniye de 15 litre akacak su bulunmuş. Hem dermatolojik hastalıkların şifa bulduğu bir merkez, hem de özellikle bağırsaklarımızın, bağırsaklarda bulunan parazitlerden temizlenmesi için çok ciddi manada çok özel bir kaynak. Bu kaynağın açığa çıkarılması Malatya adına da, Türkiye adına da önemlidir. Dolayısıyla bizlerde bunu çok yakından takip edeceğiz. İnşallah sayın başkanımız projesini alıp Ankara’ya gelecek. Tüm arkadaşlarımızla birlikte Bakanlarımızla yapacağımız görüşme netice verir diye umut ediyorum. Çok iyi bir kaynak. Başkanımız hızlı başlamış, gerisini başkanımızla birlikte yapacağız inşallah. Proje şu ana kadar yüzde 20’si tamamlanmış. Tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık” diye konuştu.

Yorumlar 2

Bakmadan Geçme