Çamaşır Makinesi Kayış Atması Nedir? Neden Olur? Kayış Nasıl Takılır?

Çamaşır makineleri temel çalışma prensibi çerçevesinde yüksek devir hızında dönüşle çamaşırları kirlerinden arındırır. Bunun için kazanının dönmesini sağlayan güçlü bir motoru bulunuyor. Bu motorun ürettiği enerjiyle kazanının döndürülebilmesi için ise her iki parça arasında özel bir kayış bulunuyor.

Çamaşır makineleri temel çalışma prensibi çerçevesinde yüksek devir hızında dönüşle çamaşırları kirlerinden arındırır. Bunun için kazanının dönmesini sağlayan güçlü bir motoru bulunuyor. Bu motorun ürettiği enerjiyle kazanının döndürülebilmesi için ise her iki parça arasında özel bir kayış bulunuyor. Bu şekilde kazanının motora göre uygun şekilde dönüş gerçekleştirebilmesi sağlanabilir. Ancak zaman içerisinde yoğun kullanımımıza da bağlı olarak bu kayış yerinden çıkabiliyor ya da kopabiliyor. Böyle bir durumda makinemizin kazanı dönmez. Göztepe Arçelik Servisi hizmetleri ile kolayca bu sorunun giderilmesi mümkündür.

Çamaşır Makinesi Kayış Çıkması/Kopması Nasıl Anlaşılır?

Çamaşır makinenizin kayışının yerinden çıkıp, çıkmadığını ya da kopup, kopmadığını çok basit şekilde kendinizde anlayabilirsiniz. Böyle bir durumdan şüphelenmeniz durumunda dönmeyen kazanınızı boşalttıktan sonra elinizle döndürmeye çalışın. Eğer zorlanmadan normal şekilde kazanı çevirebiliyorsanız kayışla ilgili bir sorunu olabilir. Böyle bir durumda Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezine başvuruda bulunarak, teknik yardım alabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Kayışı Neden Çıkar ya da Kopar?

Çamaşır makinesinin kazanını çok aşırı yüklemeniz ya da dengesiz ağırlığa neden olacak şekilde yüklemeniz gergin olan kayışın tersi yöndeki kazan hareketi nedeniyle yerinden çıkması ya da kopması söz konusu olabilir. Çamaşır makinenizde kayış kopmuş ise yeni kayış teknik servisten temin edilebilir. Çok uygun fiyatlı parçalar olması sebebiyle makinenizdeki böyle bir arıza, yüksek maliyetlere yol açmaz.

Çamaşır Makinesi Kayışı Nasıl Takılır?

Yüksek devir hızında içerisinde değişken ağırlık faktörüyle dönüş yapan kazan ile motor arasına takılacak kayışın son derece gergin olması gerekir. Aksi halde en ufak bir etkide yerinden çıkması söz konusu olabilir. Bu yüzden çoğu kişi çamaşır makinesine kayış takma inceliğini bilmiyorsa saatlerce uğraşsa dahi kayışı yerine oturtamaz. Bu yüzden Örnek Mahallesi Arçelik Servisi teknik hizmetlerine başvurarak, sadece birkaç dakika içerisinde kayışınızın yerine takılmasını sağlayabilirsiniz. İşinde ehil ve tecrübeli olan teknik uzmanlar tarafından kayış takma işlemi birkaç hamleyle en ideal şekilde yerine takılır. Böylelikle en basit bir kuvvet etkisinde tekrar yerinden çıkması ya da kopması gibi bir durumun uzun süre olmaması sağlanabilir. Ancak çamaşır makinesi kullanım koşullarına dikkat ederek, kullanım gerçekleştirmeniz bu aşamada çok önemlidir.

 

Bakmadan Geçme