Caminin yeri ciddi problemlere yol açar

Mimarlar Odası Malatya Şubesi, yaptığı yazılı açıklamada Kuzey Çevreyolu, yeni yapılacak Cuma Mescidi Camisi ve Altay Kışlası'ndaki planlanan proje ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Mimarlar Odası Malatya Şubesi, yaptığı yazılı açıklamada Kuzey Çevreyolu, yeni yapılacak Cuma Mescidi Camisi ve Altay Kışlası’ndaki planlanan proje ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

2022 yılı genel değerlendirme toplantısından sonra yazılı açıklamada bulunan Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel, kent trafiği ile ilgili çözümün zaruri olduğunu ifade etti.

Fidanel, “İnsan ve trafik yükünün her geçen gün arttığı kentimizde, yenilenen ihtiyaçlar doğrultusunda gelişim ve değişime mecbur olan kent merkezlerimizin rahatlatılması ve sağlıklaştırılması zaruridir” dedi.

ALTYA KIŞLASI PROJESİ HIZLANMALI
Şehrin trafiğinin rahatlatılması açısından Şire ve Buğday Pazarlarının şehir dışına taşımasının doğru bir karar olduğunu ifade eden Fidanel, “Mobilya ve Keresteciler Sitesi'nin, Hurdacılar Sitesi'nin, Özsan Sanayi Sitesi'nin ve küçük sanayi sitelerinin tamamı da yaşam alanlarından uzaklaştırılmalıdır. Altay Kışlası arazisinde yapılması planlanan proje hızlandırılarak bir an önce hayata geçirilmelidir” dedi.

Fidanel, yapımı yılan hikâyesine dönen Kuzey Çevreyolu ile ilgili 27,4 km.’lik 2. Etabın uzatılmaması gerektiğini ve hızlıca faaliyete alınarak mevcut çevreyolunun yükünün acilen hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

CUMA MESCİDİ CAMİİ YERİ SEÇİMİ CİDDİ PROBLEMLERE YOL AÇAR
Çarşı merkezinde bulunan Sümer Camii'nin yerine yapılması planlanan Cuma Mescidi Camii Projesi ile ilgili yer seçiminin ciddi problemlere yol açacağını belirten Fidanel,

“Konum olarak ulaşım açısından doğru bir yer gibi değerlendirilse de bölgeye getireceği araç trafiği yükünün uzun vadede ciddi problemlere yol açacağını ve İnönü Caddesi’nin trafik akışına engel olacağını ön görüyoruz. Bu konumun yeniden değerlendirilmesi kanaatindeyiz. Yapımı devam eden güney ve kuzey kuşak yolları çevreyolu ve ana arterlerin araç trafiğini rahatlatacağı için şehir planlaması açısından değerlidir” dedi.

BAŞKAN GÜRKAN’A TEŞEKKÜR
Tecde ve Karakavak Mahallesi arasında yapımı hızla devam eden 300 dönümlük alandaki 100. Yıl Parkı Malatya’ya değer katacağını belirten Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel,

“Beton yükünün azaltılarak yeşil dokuların oluşturulması kent sağlıklaştırması açısından çok değerli olmakla birlikte, kentin diğer bölgelerinde de yeşil alanların artırılması gelecek nesiller için hayati önem taşımaktadır. 100. Yıl Parkı Projesini ve Battalgazi ilçesinde yapımı devam eden Tabiat Parkı & Gençlik Kampı Projelerini Malatya'mıza kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan'a teşekkür ederiz. Mimarlar Odası, yaşam çevrelerini sağlıklı ve daha yaşanılabilir hale getirilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir” diye ifade etti.

BÜLTEN- KAYISI HABER
 

Bakmadan Geçme