CHP İl Başkanı Kiraz, Malatya Barosunu ziyaret etti

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Barosu Başkanı Enver Han'ı ziyaret etti.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Barosu Başkanı Enver Han’ı ziyaret etti.

Adliye Binasında bulunan Malatya Barosuna gerçekleşen ziyarette ilk olarak konuşan Baro Başkanı Av. Enver Han, “Bugün bağımsız savunma ve bağımsız yargının, hukukun üstünlüğü bağlamında mücadele eden avukatların günü” ifadelerine yer vererek ziyaretlerinden dolayı Kiraz ve yönetimine teşekkür etti.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise özellikle son dönemlerde avukatların yaşadığı bazı sıkıntı ve sorunların birikmeye başladığını belirterek “Özellikle Hukuk Fakültelerinde mezun olan öğrencilerin sayısının her geçen gün artması meslekte sorunların da artmasına neden oluyor” dedi. Hukuk ve insan hakları noktasında avukatların önemli bir görev üstlendiğini kaydeden Kiraz, “Avukat arkadaşlarımızın zaman zaman zor şartlarda zaman zaman ise olanaksız durumlarda görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını biliyoruz. Avukatlığın tabi dışarından göründüğü gibi olmadığını da biliyoruz. Bütün avukatlarımıza bu anlamda kolaylıklar diliyoruz. Bizlerde hukukun üstünlüğünü her aşamada savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kiraz, bundan sonraki süreçlerde kanun ve yasaların yapılması sırasında mutlaka adaletin işlemesini kolaylaştıran düzenlemelerin yapılmasının gerekli olduğunu da vurgulayarak “Bazı engellerin de ortadan kaldırılması ya da yumuşatılmasını istiyoruz. Hukukun üstünlüğünün en iyi şekilde işleyeceği bir anlayışın ortaya çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme