CHP'li Kiraz: 'Hayır' oyları açık ara önde gidiyor

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yaptığı açıklamada 'hayır' oylarının açık ara önde gittiğini savundu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, yaptığı açıklamada hayır oylarının açık ara önde gittiğini savundu.

16 Nisan’da yapılacak halk oylaması öncesinde çalışmalarını sürdüren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Doğanşehir ve köylerini gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Kiraz, yaptığı açıklamada, 16 Nisan’daki referandumun normal bir seçim olmadığını ve bunun geri dönüşünün olmadığını savundu.

Doğanşehir Merkez ve Polat dere, Eski Köy, Topraktepe, Çığlık, Çömlek, Şatıroba, Güroba, Suçatı, Yuvalı, Karaterzi, Dedeyazı köylerini ziyaret eden Kiraz, referandumda neden hayır demeleri gerektiğini vatandaşlara anlattı.

“Anket firmaları anket sonuçlarını açıklamaya korkuyorlar”

16 Nisandaki referandumun normal bir seçim olmadığını belirten Kiraz, “Bu bir referandum ve geri dönüşü yok. Onun için herkesin oy kullanmaya gitmesi lazım. Bu ülkede yaşayan her kişi, mutlaka çocuklarını, torunlarını düşünerek gidip oyunu kullansın. Bir belediye başkanlığı seçimi olsa 4 yıl sonra, 5 yıl sonra sandık gelir eğer belediye başkanını beğenmiyorsan değiştirebilirsin. Herkesin demokrasiye sahip çıkması gerekiyor. Herkesin ülkenin geleceğine sahip çıkması gerekiyor. Kişinin düşüncesi ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun hiç parti üzerinden, hiçbir lider üzerinden konuyu tartışmayalım. Bu yüzden ‘hayır’a ilginin her geçen gün arttığını ve ciddi şekilde önde olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Anket firmaları anket sonuçlarını açıklamaya korkuyorlar. Çünkü hayır açık ara önde gidiyor. Tablo böyle gözükürken başka veriler de var elimizde. Az önce bir açılış gerçekleştirdik. Şehitler ve Gazi aileleri Vakfının Malatya şubesi açıldı. Bu vatan için canını ortaya koymuş şehitlerimizi bile ne yazık ki siyasete alet ediyorlar. Bu aslında ne kadar aciz bir duruma düştüklerinin en belirgin göstergesi” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme