CHP Malatya İl Teşkilatı Cumhuriyet Gazetesi dağıttı

CHP Malatya İl Teşkilatı, Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyonda gözaltı kararlarına tepki göstererek, destek amaçlı halka Cumhuriyet Gazetesi dağıttı.

Parti il binası önünde açıklama yapan CHP Malatya İl Başkanı Metin Enver Kiraz,” Genel Başkanımızın grup toplantısındaki talimatıyla, bütün Türkiye’de örgütlerimiz Cumhuriyet Gazetesi dağıtıyor. Cumhuriyet Gazetelerini temin ederek Malatya merkezde olduğu gibi, ilçelerde de örgütlerimiz Cumhuriyet Gazetesini dağıtmaktadır.

Şunu söylüyoruz, Cumhuriyet Gazetesine sahip çıkmak aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti sahip çıkmaktır. Bu gazete Mustafa Kemal Atatürk’ten adını almış, Cumhuriyet ile yaşıt olan bir gazetedir mutlaka yaşatılması gerekiyor, bunun yaşatılması için, susturulmaması için Cumhuriyete dokunulmaması için bu kampanyayı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızı da duyarlı olaya davet ediyoruz ve her gün bir Cumhuriyet Gazetesi almaya davet ediyoruz. Çünkü Cumhuriyet alarak Cumhuriyet gazetesine sahip çıktığı gibi basın özgürlüğüne de sahip çıkacak ve aynı zamanda bu vatandaşlarımız Cumhuriyet’e de sahip çıkmış olacak.

Bu anlamda bu kampanyayı gerçekleştiriyoruz. Bunu sürdürmeye de devam edeceğiz. Malatya’nın kalabalık sokaklarında ve caddelerinde Cumhuriyet Gazetesi dağıtmaya devam edeceğiz. Dikkatleri Cumhuriyet Gazetesine çekme noktasında çabalarımız devam edecek. Malatya sokaklarında herkesin okumasına gayret gösteriyoruz ve susturulmaması için de bütün mücadeleyi vereceğiz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından İl Teşkilatı vatandaşlara Cumhuriyet Gazetesi dağıttı.

Bakmadan Geçme